Datum objave: 07. Studeni 2012

Zadnje pripreme za sutrašnje otvaranje INOVA - e 2012 u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Do sada nikad više zainteresiranih izlagača nije privukla INOVA, izložba inovacija, novih proizvoda i inovacija mladih kao ovogodišnja koja će se od sutra, 8 studenog do 10. studenog  održati u Šibeniku i to prvi put u Dalmaciji. Danas se obavljaju zadnje pripreme u sportskoj dvorani Tehničko - industrijske škole u kojoj će biti postavljena , a da bi se zadovoljili interesi svih koji su se javili, kažu organizatori, trebale bi tri takve dvorane.

 

Svoje inovacije izložit će više oko 300 inovatora iz cijelog svijeta pa tako i iz Malezije, Koreje, Taiwana, Irana i Rumunjske, SAD-a, Velike Britanije, Rusije, Njemačke  i drugih zemalja. Šibeniku je pripala čast biti domaćinom zbog uspješnog dugogodišnjeg rada Društva inovatora "Faust Vrančić" članovi kojeg su bili zapaženi i nagrađeni na brojnim izložbama i sajmovima inovacija.  Tako je prijenosnu zastavicu  od  od lanjskog domaćina INOVA-e Grada Zagreba preuzeo šibenski dogradonačelnik Franko Vidović. Organizatori te izložbe u Šibeniku su Hrvatski savez inovatora, Savez inovatora PGŽ Rijeka, Savez inovatora Zagreba, TERA-Tehnopolisi Društvo inovatora "Faust Vrančić" Šibenik, uz potporu Hrvatske gospodarske komore i Ministarstva  poduzetništva i obrta od kojeg su dobili 88 000 kuna.  I

Izložba će biti otvorena sutra u 13 sati u nazočnosti predstavnika Ministarstva poduzetništva, čelnih ljudi Šibensko - kninske županije i Grada Šibenika te Hrvatskog saveza inovatora i Hrvatske gospodarske komore. Važno je napomenuti da je ta izložba namijenjena upravo posjetiteljima jer je jedan od ciljeva njezina organiziranja promocija inovatorstva  i inovacija, kao  generatora gospodarskog razvoja. Izložba će se  moći razgledati do subote u 13 sati kada će biti proglašeni pobjednici. Sudionici INOVA - e 2012. posjetit će Muzej Fausta Vrančića u Prvić Luci. 

Iz kategorije: Vijesti