Datum objave: 02. Studeni 2012

Ivana Bujas Rupić na čelu Ureda gradonačelnika Šibenika

Diana Ferić
Diana Ferić

Ivana Bujas Rupić nova je pročelnica Ureda gradonačelnika Grada Šibenika koja je na dužnost stupila  1. studenog. Na tom mjestu zamijenila je Anu Gojanović Rakić koja je dugo godina, za mandata nekoliko gradskih vlasti, uspješno obavljala tu funkciju."Nova pročelnica je magistra ekonomije, ima 13 godina radnog staža u struci, a zadovoljila je sve propisane uvjete za prijam na navedeno radno mjesto, te je nakon provedenog natječajnog postupka (pisanog testiranja i intervjua) odabrana kao najbolji kandidat", priopćili su jutros iz Ureda gradonačelnika. 

Do promjene na čelu Ureda gradonačelnika došlo je nakon razmimoilaženja dosadašnje pročelnice Ane Gojanović Rakić i zamjenika gradonačelnika Franka Vidovića oko načina funkcioniranja tog ureda u odnosima s javnošću i medijima. Jedan od problema bio je to što su se priopćenja za medije  počela kreirati izvan tog ureda, a zadaća pročelnice trebala je biti da ih samo potpisuje  što je za nju bilo neprofesionalno i na što nije htjela pristati. Zatražila je da ju se  razriješi što je ubrzo i učinjeno iako je gradonačelnik dr Ante Županović tada izjavio da mu je žao zbog toga što se dododilo, obasipajući rad svoje suradnice pohvalama.  U javnosti su te iznenadne promjene u odnosima s medijima, koje je Ana Gojanović Rakić godinama uspješno i vješto  vodila, protumačene kao pokušaj njihova korištenja za promociju SDP - ovih kandidata za naredne lokalne izbore i pretvaranja  Ureda gradonačelnika u  predizborni  stožer SDP -a.   

Nova pročelnica Ivana Bujas Rupić, iza koje stoje brojni razvojni projekti  pa i izrada Strategije razvoja Grada Šibenika, na to mjesto dolazi u svijetlu tih razmimoilaženja i nagađanja, a bivša pročelnica raspoređena je  na poslove javne nabave u Upravnom odjelu za financije Grada Šibenika. 

 

Foto: Ivana Bujas Rupić  s čelnicima Grada Šibenika na predstavljanju Nacrta strategije razvoja Grada Šibenika 2011. godine 

Iz kategorije: Vijesti