Datum objave: 31. Listopad 2012

Dvojac u Šibeniku oštetio proračun za 1,5 milijuna kuna?

Diana Ferić
Diana Ferić

Izigravajući carinske propise i neplačajući PDV dvojica zaposlenika jedne tvrtke u Šibeniku i to 55 - godišnjak iz Šibenika i 55 - godišnjak iz Trogira prisku, utvrdila je šibenska krim policija priskrbilis u nezakonito toj tvrtki protupravnu imovinsku korist i ošteti državni propračuna za oko 1,5 milijuna kuna.

Policijska uprava Šibensko - kninska priopćila je danas kako su po zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva u Šibeniku u Odjelu kriminalističke policije završili kriminalsitički obradu te tu dvojicu osumnjičili za zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju. Za isto kazneno djelo terete i tvrtku u kojoj su zaposleni.

To su kazneno djelo počinili razdoblju od 11. listopada 2010.g. do 8. veljače 2011.g, s ciljem pribavljanja znatne protupravne imovinske koristi za tu tvrtku. Naime,  uvozili su  sirovinu bez obveze plaćanja PDV-a, uz primjenu carinskog postupka unutarnje proizvodnje uz odgodu, a što je u suprotnosti s odredbama carinskog zakona i prateće Uredbe, kakos toji u policijskom priopćenju. Policija navodi i kako su na opisani način  svjesno uskratili uplatu dužnih sredstava po osnovu PDV-a u korist državnog proračuna u ukupnom iznosu od 1 465 323.91 kunu.

Iz kategorije: Vijesti