Datum objave: 30. Listopad 2012

Muškarac iz Čiste Male osumnjičen za obljubu s djetetom

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog kaznenog djela obljube s djetetom koje je  počinjeno 1993. godine Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku  je protiv 58-godišnjaka iz Čiste Male 5. listopada podignulo optužnicu pred Županijskim sudom u Šibeniku Protiv osumnjičenog je određen istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, kako su priopćili.
Slobodna Dalmacija opširno piše od tomu slučaju

Tijekom posjeta Čistoj Maloj zatekli smo tek nekolicinu stanovnika koji se nikako nisu željeli fotografirati, niti s imenom i prezimenom govoriti za novine. Doznajemo da je 58-godišnjak tijekom Domovinskog rata bio pripadnik paravojnih srpskih postrojba, te da je djevojčicu silovao u jednom mjestu u Bukovici gdje je njezina obitelj izbjegla s obzirom na to da je Čista Mala tada bila na prvoj crti bojišta, prenosimo iz Slobodne Dalmacije.

Kad je 1995. godine “Oluja” uništila snove o Krajini, optuženi je, kao i mnogi drugi njegovi sunarodnjaci, otišao iz Hrvatske. Prvo je završio u Srbiji, a potom je otišao u SAD gdje se oženio i dobio dvoje djece.

Tamo je, uz urednu radnu dozvolu i prijavljeno prebivalište, živio sve do ljeta ove godine kada se vratio u selo da obnovi kuću. Danas 28-godišnja djevojka koja se u međuvremenu udala i živi u Crnoj Gori sasvim je slučajno, pričaju mještani, doznala da se njezin silovatelj nakon toliko dugo godina vratio.

- Priča se da je ona tada zvala svoje roditelje i pitala ih u nevezanom razgovoru što ima novo u selu. Govorili su joj da se vratija ovaj i onaj i spomenili su njega. Ona je, kad je to čula, navodno rekla: “E, kad se vratija, doći ću i ja” i koji dan poslije pojavila se u selu i odma ga prijavila policiji za silovanje.

Ma, ne znan šta bi van reka, sve mi je to nekako čudno, jer znan da je on dva dana prije nego ga je policija pokupila, kupija meso, radija roštilj i da je zva njezine roditelje da dođu na proslavu. A opet, s druge strane, ne znan zašto bi mala lagala. On je, kako je pričala, njoj tada zapritija da će ubiti i nju i cilu joj familiju ako samo zucne bilo šta o tome. A i razumljivo je da nije tila govoriti, svi su tada imali pušče

Naš sugovornik kaže i da nitko u selu nije imao pojma da se tako nešto dogodilo, te da sad ljudi svašta pričaju. Jedna od priča je i da je ona to napravila zato što je od njega htjela i “neke pare”. No, 58-godišnjak se u Americi nije obogatio, niti je postao uspješan biznismen da bi imao novca. Navodno je i novac za odvjetnika, nakon uhićenja, dao jedan njegov rođak.

Njegova supruga, pak, ostala je šokirana uhićenjem i nadala se da će ga pustiti iz pritvora, no kako je vrijeme prolazilo, pričaju mještani, “skupila se s djecom i otišla nazad u Ameriku”.

- Ako je on to napravija, onda je to za svaku osudu, ne znan koja bi mu onda kazna bila primjerena. Sićan se da su joj tada roditelji govorili da mala ima problema, da ne spava, da ima noćne more i šta ti ja znam šta sve ne, ali nitko, ni oni, nisu znali šta je ona proživljavala - govori jedan od susjeda upućujući nas na djevojčinog strica.

On, pak, nije želio govoriti o tom događaju već nam je samo kratko kazao da “od kad se to dogodilo, u šoku sam, pijen tablete”, piše novinar Vladimir Urukalo u Slobodnoj Dalmaciji.

Iz kategorije: Vijesti