Datum objave: 26. Listopad 2012

Izaslanstvo Šibensko - kninske županije vratilo se iz Bruxellesa

Diana Ferić
Diana Ferić

Izaslanstvo Šibensko - kninske županije vratilo se iz radnog posjeta Bruxellesu. Prvi  dio programa posjeta obuhvatio  je posjet Europskom parlamentu, Europskom socijalnom i gospodarskom odboru, Europskom odboru regija, relevantnim upravama Europske komisije (Općoj upravi za poduzetništvo, regionalnu politiku, zapošljavanje, maritimnu problematiku i proširenje) te posjet Misiji RH pri EU, prenosimo sa službenog portala Hrvatske gospodarske komore.

U sklopu drugog dijela posjeta u prostorijama HGK održana je radionica na kojoj su predstavljeni gospodarski potencijali Šibensko-kninske županije. Veleposlanik RH pri Kraljevini Belgiji tada je nazočne upoznao s bilateralnim odnosima RH i Belgije, direktorica predstavništva HGK u Bruxellesu dala je kratki pregled rada predstavništva, župan Goran Pauk i Magda Lakoš-Mioč iz Županijske komore Šibenik predstavili su gospodarske potencijale Šibensko-kninske županije, a predstavnici poduzeća Vjeko Kaleb, direktor poslovne zone „Podi“ i Ana Zajc, predstavnica maritimno-inovacijskog centra u Šibeniku, te potencijalni poslovni partneri i partnerske organizacije u Belgiji nazočne su informirali o aktivnostima na specifičnim područjima djelovanja.

Nakon predavanja održan je poslovni domjenak s ciljem umrežavanja i uspostavljanja suradnje hrvatskih s belgijskim sudionicima.

Izaslanstvo Šibensko - kninske županije u Bruxellesu je boravilo od 22. do 25. listopada,a taj je posjet organiziralo  Predstavništvo HGK u Bruxellesu u suradnji sa Županijskom komorom Šibenik i Šibensko-kninskom županijom.

Cilj je posjeta bio članove delegacije povezati s relevantnim institucijama EU i ostalim poslovnim organizacijama te ih informirati o novostima na području europskih politika relevantnih za poduzetništvo, regionalni razvoj, turizam, okoliš, zapošljavanje i edukaciju te maritimnu problematiku. Izaslanstvo Šibensko - kninske županije predvodio je župan  Goran Pauk, a u njemu su i zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Franko Vidović, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Šibensko-kninske županije Marlena Floigl,  direktor Javne ustanove Razvojna agencija ŠKŽ Drago Matić, direktor šibenske poslovne zone Podi Vjeko Kaleb,  Ana Zajc(iz iNavis centra te tajnica Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Šibenik Magda Lakoš Mioč.

Iz kategorije: Vijesti