Datum objave: 25. Listopad 2012

Obilježen Dan dobrovoljnih davatelja krvi

Diana Ferić
Diana Ferić

Društvo Crvenog križa Šibensko-kninske županije organiziralo je danas svečanost u povodu Dana dobrovoljnih davatelja krvi koja je doržana u Gradskoj vijećnici u Šibeniku. Predsjednik županijske organizacije Crvenog križa Damir Vlaić uručio  je 179 zahvalnica dobrovoljnim darivateljima krvi iz naše županije među kojima je sdamo  26 žena.

Zahvalnicu i zlatnik kao priznanje za 100 puta darovanu krv dobio je Mladen Mavrović iz Pirovca. Zahvalnicu i veliki srebrni znak priznanja za 75 puta darovanu krv dobili su Zlatko Plenča (TLM), Ivica Stipaničev (Tribunj) i Dinko Cukrov (Vodice). Zahvalnicu i mali srebrni znak priznanja za 50 puta darovanu krv dobilo je 11 darivatelja, a zahvalnicu i veliki srebrni znak priznanja za 55 puta darovanu krv dobila je Milena Ambrožić Stipaničev iz Tribunja. Za 30 puta darovanu krv zahvalnicu i značku dobilo je 18 darivatelja, a za 40 puta darovanu krv njih dvadeset. Zahvalnicu i značku za 20 puta darovanu krv dobilo je 32 darivatelja, a za 25 puta darovanu krv njih četiri. Zahvalnicu i značku za deset puta darovanu krv dobilo je 80 dobrovoljnih darivatelja, a devet darovateljica dobile su zahvalnicu i značku za 5 puta darovanu krv.

Pored brojnih gostiju i uzvanika svečanosti je u ime Šibensko-kninske županije nazočila Diana Ercegović, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i šport.

 

Izvor: www. sibensko-kninska - zupanija.hr

Iz kategorije: Vijesti