Datum objave: 22. Listopad 2012

Zajedničko predstavljenje Šibenika i Zadara u Velikoj Britaniji

Diana Ferić
Diana Ferić

Turistička ponuda, gospodarski potencijali i kulturno nasaljeđe Šibenika i Zadra bit će predstavljeni od danas do 24. listopada u Velikoj Britaniji, na poziv Lorda Alexandera Scrymgeoura, počasnog konzula Republike Hrvatske u Škotskoj. Šibensko izaslanstvo predvodi gradonačelnik dr Ante Županović, a u njemu su i Željko Petreš, predsjednik Kulturnog vijeća kao predstavnik sektora kulture; Krešimir Šakić, direktor TEF – a i predstavnik gospodarskog sektora; Dino Karađole, direktor TZ grada Šibenika kao predstavnik turističkog sektora i Jana Gaćina, predstavnica NCP Remontnog brodogradilišta.


Boravit će u  Londonu, Dundeeu i Edinburghu gdje će se sastati s brojnim visokim dužnicima Velike Britranije. Predstavnici Grada rada Šibenika održat će pred gospodarstvenicima, potencijalnim investitorima, turističkim operatorima i britanskim medijima četiri prezentacije u kojima će govoriti o dosadašnjim iskustvima u radu kroz institucije koje vode te predstaviti planirane projekte i potencijale za strana ulaganja.



„Predstavit ćemo Šibenik kao grad koji poštuje i čuva svoju bogatu tradiciju i povijest te kroz brojna ulaganja razvija gospodarstvo, obogaćuje svoju turističko - kulturnu ponudu i unaprjeđuje obrazovanje. Za sve to imamo i konkretne rezultate koji se ogledaju u svakodnevnom napretku poduzetničke zone Podi i ostvarenju uspješne suradnje s Kraljevinom Norveškom u vidu Pomorskog inovacijskog centra iNavis. Jednako tako, naši projekti su već prepoznati od strane nekih članica EU o čemu svjedoči i članak u talijanskom časopisu „La Republica“ koji je uvrstio Banj u top 10 gradskih plaža u Europi. Grad Šibenik, također, koristi sredstva iz fondova EU kako bi realizirao projekte od iznimne važnosti za grad kao što je uređenje tvrđave sv. Mihovila koje je upravo u tijeku. ", izjavio je uoči odlaska u Veliku Britaniju šibenski gradonačelnik dr Ante Županović

Iz kategorije: Vijesti