Datum objave: 19. Listopad 2012

Od gala večeri 300 000 kuna za razminiranje u Šibensko - kninskoj županiji

Diana Ferić
Diana Ferić

„Večer za sigurne korake“, dobrotvorna gala večer za razminiranje Hrvatske, održana je  u hotelu Westin u organizaciji Američke gospodarske komore u Hrvatskoj (AmCham). U ovogodišnjem izdanju projekta, sredstva su se prikupljala za razminiranje Šibensko-kninske županije.

U uvodnom dijelu večeri predstavnicima hrvatskih i međunarodnih tvrtki, institucija javne vlasti, međunarodnih organizacija i diplomatskih tijela obratili su se izaslanica predsjednika Republike Hrvatske Zrinka Vrabec Mojzež, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, otpravnik poslova veleposlanstva SAD-a Hoyt B. Yee, otpravnik poslova veleposlanstva Kanade William McCrimmon, zamjenik župana Šibensko-kninske županije Željko Šimunac te Ivan Vidaković, predsjednik AmChama u Hrvatskoj. Nakon službenog dijela večeri, uzvanici su uživali u glazbenim nastupima Revijskog orkestra Zagrebačke filharmonije.

„Večer za sigurne korake“ je jedanaesto izdanje dobrotvornog projekta kojim je dosad prikupljeno preko 6.4 milijuna kuna čime je razminirano preko 603.000 m2 u Ličko-senjskoj, Osječko-baranjskoj, Sisačko-moslavačkoj, Vukovarsko-srijemskoj, Zadarskoj te Karlovačkoj županiji. Sredstva koja se prikupe prodajom i direktnim donacijama bit će dodatno uvećana sredstvima Vlade Sjedinjenih Američkih Država. Prema procjenama ove godine Šibensko-kninskoj županiji bit će donirano oko 300.000 kuna za razminiranje. Navedena županija još uvijek ima preko 44 km2 prostora „zagađenog“ minama.

„Nažalost, problem mina u Hrvatskoj i dalje postoji, a ovim tempom zemlja će se u potpunosti razminirati tek za 20 godina. AmCham će svakako nastaviti poticati poslovnu zajednicu na društveno odgovorno djelovanje koje je nužno za ubrzanje čišćenja Hrvatske od mina. Zabrinjavajuće zvuči podatak kako je samo u Šibensko-kninskoj županiji dosad od mina stradalo 139 osoba i nadamo se da će ovaj naš projekt utjecati na podizanje svijesti o opasnosti mina te spriječiti daljnje ljudske žrtve, kako u ovoj županiji, tako i u cijeloj Hrvatskoj“, izjavio je Ivan Vidaković, predsjednik AmChama.  

Glavni sponzori ovogodišnjeg projekta su PBZ Card te zagrebačka podružnica odvjetničke tvrtke Wolf Theiss.
„Ponosni smo da već petu godinu zaredom, kao njegov glavni sponzor, podupiremo projekt "Večer za sigurne korake" te na taj način doprinosimo plemenitom cilju - razminiranju dijelova Hrvatske koji su još uvijek zagađeni minama. Ovaj projekt, njegov kontinuitet, prikupljena sredstva i razminirani kvadratni kilometri potvrđuju ozbiljnost, ali nam isto tako skreću pozornost na našu stvarnosti, koliko je problem miniranih površina još uvijek prisutan, a razminiranje važno za uspostavljanje normalnog života te daljnjeg razvoja cijele naše zemlje", istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda. 
Ron Given, partner u zagrebačkoj podružnici odvjetničkog društva Wolf Theiss, rekao je: „Wolf Theiss je počašćen što ponovno ima priliku biti Zlatni sponzor humanitarne

"Večeri za sigurne korake". Bez mina, Hrvatska će biti još spremnija za budućnost, a ova humanitarna večer korak je prema tom cilju. Posebna priznanja i zahvale su također upućena našem organizatoru, Američkoj gospodarskoj komori koja ne samo da je omogućila jedinstven i elegantan događaj, već i svojim angažmanom pomažu da Hrvatska postane još sigurnije mjesto za življenje i poslova.

 

Objavljeno ranije: Izaslanstvo Šibensko - kninske županije na čelu sa zamjenikom župana Željkom Šimuncem sudjeluje na večerašnjoj  gala večer za razminiranje Hrvatske koja se  pod nazivom "Večer za sigurne korake" održava u hotelu Westin u Zagrebu. Kuriozitet je da će uzvanike u kristalnoj dvorani dočekat će Šibenska gradska straža. I ove godine, dobrotvornu gala večer organizira Američka gospodarska komora u Hrvatskoj (AmCham). Glavni sponzori projekta su PBZ Card i zagrebačka podružnica odvjetničke tvrtke Wolf Theiss, a sav prihod prikupljen tijekom ove priredbe bit će utrošen za razminiranje minski sumnjivih područja u našoj županiji. Na toj humanitarnoj priredbi bit će brojni gosti iz političkog, gospodarskog i javnog života Republike Hrvatske te  predstavnici veleposlanstva u Republici Hrvatskoj.

Iz kategorije: Vijesti