Datum objave: 18. Listopad 2012

Sisački Eko film festival dolazi u Šibensko - kninsku županiju

Diana Ferić
Diana Ferić

Sisački Eko film festival dolazi ovog vikenda  u Šibensko - kninsku županiju, u suradnji s ekološkim  udrugama 'Brodarica i Krapanj',  'Kolajna' iz Tribunja te  'Argonauta' iz Murtera. Eko filmove prikazat će vrtićima, školama i mještanima Brodarice, Tribunja i Murtera. 

SEFF nije vezan samo uz Sisak, već je to jedini putujući festival filma o zaštiti okoliša, a do kraja godine uz Šibensku regiju i Slavonski Brod, posjetit će  Rijeku i Green fest u Beogradu. Ideja o suradnji sa Šibenskom regijom rodila se prilikom sudjelovanja organizatorica iz navedenih udruga na ovogodišnjem 5. izdanju SEFF-a, pod nazivom Smaragdni put, priopćili su organizatori SEFF-a.
 
" Začetnik ovog festivala  Daniel Pavlić želi da SEFF bude decentraliziran.  U mjestima koja posjećuje ne žele biti samo  međunarodni kulturni događaj već nastoje  i educirati publiku.",  kaže  Ana Stošić, stručna suradnica udruge "Brodarica i Krapanj".

 

 Nositelj ovog projekta je Dom kulture “Kristalna kocka vedrine” koji će sljedeće godine, uz brojne partnere i prijatelje festivala, SEFF realizirati u svibnju 2013.godine. Treba napomenuti da se za sljedeći SEFF,  filmovi ekološkog  karaktera već mogu poslati na adresu sisačkog doma kulture, a organizator će zaprimati filmove do početka sljedeće godine.
 

Iz kategorije: Vijesti