Datum objave: 18. Listopad 2012

Anita Bara:Zašto još uvijek nema Studija sestrinstva u Šibeniku?

Diana Ferić
Diana Ferić

Unatoč tomu što samo u Šibeniku ima više od 120 medicinskih sestara zainteresiranih za upis na studij sestrinstva koji je treba biti otvoren na Veleučilištu u Šibeniku, a vjerojatno ima i puno zainteresiranih sestara iz drugih gradova taj projekt je i dalje u mirovanju. Na to je danas na Aktualnom satu sjednice Skupštine Šibensko - kninske županije upozorila Anita Bara iz SDP -a  postavljajući  pitanje zbog čega nije otvoren Studij sestrinstva u Šibeniku.

"Prije dvije godine, provedena je anketa među medicinskim sestrama zaposlenima u šibenskoj Općoj bolnici i njih 123 izjasnile su se kako bi željele upisati Studij sestrinstva. Tu su i medicinske sestre iz drugih zdravstvenih ustanovama  u našoj županiji, ali i iz susjednih županija. Pripremne radnje su izvršene, ispostavilo se da nema problema ni s kadrovima ni s manjkom interesa pa me zanima  gdje je onda zapelo?", kazala je Anita Bara. 

Pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i šport Dijana Ercegović odgovorila je da je problem u tome što sve donedavno Veleučilište nije imalo stalnu već samo privremenu dopusnicu za rad."Za stalnu dopusnicu potrebno je imati jednu trećinu kadra u radnom odnosu. Sad imaju stalnu dopusnicu, ali u međuvremenu je počela nova akademska godina, a dotada nije pokrenut postupak novog obrazovnog programa. Postojala je i druga opcija, da šibenski studij sestrinstva bude dislocirani studij Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu.", odgovorila je pročelnica Ercegović.  

Iz kategorije: Vijesti