Datum objave: 15. Listopad 2012

Ekskluzivno iz Tirane: Predstavljen Klub poslovnih žena iz Šibenika

Diana Ferić
Diana Ferić

Poslovne žene iz Šibenika - sudionice svečanog otvaranja 7. kongresu žena poduzetnica Jadransko-jonske inicijative.

 

Danas je u Tirani počeo 7. kongres žena poduzetnica Jadransko-Jonske inicijative kojeg su organizirali Foruma jadransko-jonskih gospodarskih komora i Udruge poslovnih žena Albanije. U radu kongresa sudjeluje 50 poslovnih žena iz Hrvatske, među kojima je i 10 članica Kluba poslovnih žena iz Šibenika.
O značaju ovog međunarodnog skupa na kojemu se raspravlja o globalnoj problematici razvitka ženskog poduzetništva u pozdravnoj riječi govorio je i premijer albanije Sali Berisha. Početak rada kongresa bio je posvećen osiguranju kontinuiranih izvora financiranja za razvoj ženskog poduzetništva, a delegacija šibenskih poduzetnica i poslovnih žene, članice podružnice Kluba poslovnih žena "Krug" aktivno je sudjelovat u radu uočavajući identične probleme s kojima se susreću poduzetnice s jadransko-jonskog područja.
Kongresi poduzetnica proizišli su iz rada Okruglog stola za žensko poduzetništvo koji djeluje pri Forumu jadransko-jonskih gospodarskih komora kojeg su prije jedanaest godina pokrenule i osnovale HGK Županijska komora Split i Gospodarska komora Ancone, a predsjednica ŽK Split Jadranka Radovanić ujedno je i predsjednica Foruma u trećem dvogodišnjem mandatu te koordinatorica Okruglog stola za žensko poduzetništvo.
Kongresi poduzetnica održavaju se od 2006. godine i postali su ne samo mjesto susreta poduzetnica iz zemalja jadransko-jonske regije nego i prigoda za promociju i razvoj projekata koji promiču žensko poduzetništvo i umrežavanje tvrtki.
Kongres u Tirani imat, u usporedbi s prethodnima, šire značenje jer se održava tijekom Europskog tjedna malog i srednjeg poduzetništva koji ove godine promiče i potpomaže poduzetništvo u cijeloj Europi s naglaskom na žensko poduzetništvo.

 

Iz kategorije: Vijesti