Datum objave: 14. Listopad 2012

Šibenske poslovne žene na Kongresu o ženskom poduzetništvu u Albaniji

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenske poduzetnice i poslovne  žene, članice podružnice Kluba poslovnih žena "Krug", njih 10, sudjelovat će na 7. kongresu  poduzetnica jadransko - jonskog područja koje koji se održava 15. listopada u Tirani, u organizaciji Foruma jadransko-jonskih gospodarskih komora i Udruge poslovnih žena Albanije i bit će među najborojnijim izaslanstvima iz Hrvatske. 

Kongresi poduzetnica proizišli su iz rada Okruglog stola za žensko poduzetništvo koji djeluje pri Forumu jadransko-jonskih gospodarskih komora. Forum su prije 11 godina pokrenule i osnovale HGK Županijska komora Split i Gospodarska komora Ancone, a predsjednica ŽK Split Jadranka Radovanić ujedno je i predsjednica Foruma u trećem  dvogodišnjem mandatu te koordinatorica Okruglog stola za žensko poduzetništvo.
 
Kongresi poduzetnica održavaju se od 2006. godine i postali su ne samo mjesto susreta poduzetnica iz zemalja jadransko-jonske regije nego i prigoda za promociju i razvoj projekata koji promiču žensko poduzetništvo i umrežavanje tvrtki.
 
Kongres u Tirani imat će, u usporedbi s prethodnima, i šire značenje jer se održava tijekom Europskog tjedna malog i srednjeg poduzetništva 2012. koji ove godine promiče i potpomaže poduzetništvo u cijeloj Europi s naglaskom na žensko poduzetništvo.
 
Nakon uvodnog dijela kongresa, koji predviđa obraćanje brojnih uglednika kako iz Albanije tako i iz tijela EU i UN-a , bit će predstavljeni aktualni projekti ženskog poduzetništva, uvijek inspirativni primjeri iz prakse poduzetnica, a bit će riječi i o stanju ženskog poduzetništva u svakoj od zemalja jadransko-jonske inicijative.

Podružnica Kluba poslovnih žena KRUG u Šibeniku djeluje od proljeća ove godine, a okuplja poslovne žene iz cijele Šibensko - kninske županije.  

Iz kategorije: Vijesti