Datum objave: 10. Listopad 2012

Priznanje suradnji Terranea i osoba s posebnim potrebama u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Festival Terraneo koji se održava u Šibeniku nominiran je za Nagradu za kreativnost i inovativnost 2012. u kategoriji "Kreativni i inovativni projekt poticanja i razvoja tolerancije prihvaćanja različitosti u poslovnom okružju. Riječ je o jedinstvenoj nagradi koju petu godinu za redom dodjeljuje Mreža za razvoj i kreativnost, a njome će biti nagrađeni najveći  hrvatski kreativci, institucije, projekti, pojedinci i inicijative. Nagrade će im se uručiti na  svečanosti u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu 25. listopada.

 

Terraneo festival u sklopu svog programa društveno odgovornog ponašanja ove godine je dao priliku osobama sa smetnjama u razvoju i drugim teškoćama da se uključe u taj festival kao ravnopravni članovi zajednice. Članovi udruge Kamenčići, koja okuplja osobe s teškoćama u razvoju bili su angažirani na ulazima na Festival. Udruge koje  okupljaju osobe s posebnim potrebama u Šibeniku - Kamenčići, Inkluzija, Centar za odgoj i obrazovanje Šubićevac  i Roman obitelj te udruge "Izvor ljubavi" koja brine o djeci s disleksijom imale su svoje štandove na Terraneu na kojima su prodavali suvenire i ostae artikle koje su sami izradili.

Članovi tih udruga izradili su i zastavice kojima je uoči Terranea bio ukrašen Šibenik. "Zapošljavanjem korisnika spomenutih udruga nastoji se ukazati na potrebu prihvaćanja osoba s teškoćama i njihove integracije u svakodnevni život. Tim aktivnostima želimo osobama kojima je život otežan i koji nerijetko trpe neprihvaćanje i odbacivanje od društva omogućiti bar privremeno zaposlenje što može imati dugoročne pozitivne posljedice. Naime, time samim korisnicima nudimo jedno sasvim novo iskustvo i osjećaj korisnosti i funkcioniranja u ovako velikom radnom timu. No ujedno senzibiliziramo širu javnost o njihovim potrebama i mogućnostima doprinosa unutar društvene zajednice.", objasnili su organizatori Terranea cilj te suradnje sa šibenskim udrugama.
 

Iz kategorije: Vijesti