Datum objave: 04. Listopad 2012

Turistička zajednica Šibenika označava povijesne detalje u Gradu

Diana Ferić
Diana Ferić

Turistička zajednica grada Šibenika, u suradnji s Konzervatorskim odjelom,  postavit će  dvadeset i jednu  info tablu u povijesnoj jezgri Šibenika kojima će se označiti specifični povijesni detalji  iz bogate šibenske povijesti; šibenski lakat, rebus, kamene posudice za pse, prva šibenska česma, stup srama, portali, priopćili su danas.
Table će, uz kratak opis svakog detalja, sadržavati i QR kodove i moći  će se očitati putem smartphona koji će ih preusmjeriti na web stranice Turističke zajednice grada Šibenika na kojima se nalazi širi opis svakog detalja. Grafički ih je  oblikovala  agencija za design “Kocka d.d.” Šibenik,  a izrađuje ih i  postavlja   tvrtka” Lineta d.o.o” Šibenika. Ta nova turistička signalizacija stajat će 10.000 kn. "Osnovni cilj tog projekta je očuvanje povijesnih vrijednosti i isticanje autentičnosti  šibenske stare gradske jezgre, ali i pričanje jedne  povijesne priče koja će, uz postojeću siganizaciju, pokazati sve vrijednosti Šibenika kao destinacije.", kažu u TZ Grada Šibenika.
TZ Grada Šibenika priprema i novu web stranicu koja će ovih dana postati aktivna te buduće velike  info table stare gradske jezgre koje će biti  postavljene  u listopadu čime počinju pripreme za narednu turističku sezonu. 

Iz kategorije: Vijesti