Datum objave: 02. Listopad 2012

Djeca pitala gradonačelnika voli li limuzine i je li mu posao dosadan

Diana Ferić
Diana Ferić

Učenici  3A razreda OŠ Jurja Dalmatinca koje je danas primio šibenski gradonačelnik dr Ante Županović  sa suradnicima u povodu Dječjeg tjedna dobro su ga "izrešetali" svojim otvorenim i  izravnim pitanjima koja su se odnosila na njegovu funkciju, ali i na njega osobno.  S djecom su bili njihova učiteljica Melita Polić, Mira Jušić, predsjednica Društva Naša djeca i dječja gradonačelnica Paula Mihaljević.

Gradonačelnik im je u uvodu kazao kako su njemu i svim njegovim suradnicima u svemu što radi uvijek na pameti djeca i generacije koje dolaze i apostrofira to što  Šibenik nosi titulu grada prijatelja djece. Djecu, kako su pokazala njihova pitanja,  intrigira, ali i impresionira  funkcija gradonačelnika i sve što ona sa sobom nosi, pa su na kraju na pitanje tko bi od njih želio biti gradonačelnik svi digli ruke. "Kako je biti najvažniji čovjek u gradu?" glasilo je jedno od pitanja, a gradonačelnik je odgovorio kako ne zna je li on najvažniji u gradu, ali da mu je velika čast, ali i odgovornost raditi za boljitak Šibenika. Djecu je zanimalo i što najviše voli u svom poslu, a on im je uzvratio da ipak najviše voli svoj  poziv liječnika i skrbiti o vrhunskim sportašima. Gradonačelnik ne voli limuzine, a nije baš ni ljubitelj vožnje automobilom, kako je odgovorio na pitanje jednog učenika voli li limuzine.  Čula su se i  pitanja  "voli li svoje suradnike",  "je li mu teško izmišljati govore za televiziju", "kako mu je bilo prvi dan na poslu", "ima li tremu u TV emisijama" kao i "je li mu posao dosadan", "kako je nastala plaža Banj i zašto se tako  zove", a iz odgovora smo doznali da tremu u javnim istupima više nema, da mu  kod pisanja govora pomažu suradnici i da mu je lijepo biti gradonačelnik iako je, kako je kazao, 24 sata na raspolaganju građanima.

Djeca su gradonačelnikuu donijela i popis  onoga što bi oni željeli u Šibeniku među kojima su veća plaža, pekara. zoološki vrt, "emisija za Šibenik i njegovu umjetnost", "velika zgrada u kojoj bi se igrali svi sportovi, a pokazali su u svoju ekološku osvještenost i sklonost zdravom životu tražeći od gradonačelnika da se novčano kažnjavaju oni koji bacaju papire i drugi otpad po ulici te da se zabrani proizvodnja cigareta ali i rad kafića poslije 11 sati.

Iz kategorije: Vijesti