Datum objave: 01. Listopad 2012

„Giro espresso“ obilježio svjetski dan kave

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenska cafeteria „Giro espresso“ dala je danas svoj doprinos obilježavanju svjetskog dana kave koji se ove godine slavi pod geslom „Kava je voće“. Uključujući se u globalna nastojanja da se afirmira vrijednost prave kave, kultura uživanja u kavi i profesija bariste Zlatko Vukićević, vlasnik te cafeterie, trener barista i sudac na natjecanjima barista častio je svoje sugrađane i njihove gosti dvjema vrhunskim kavama kave inače nemaju prilike kušati.
Riječ je o napicima pripremljenim od najboljih zrna plemenite kave arabice Kenya AA i Columbia Finca Phatos de Huila. Bila je to ujedno prigoda za predstavljanje i afirmaciju umijeća najboljih šibenskih barista Tomislava Mrdeže, Romea Lambaše, Zorana Trkulja i Tomislava Stančića koji su postigli zapažene rezultate na brojnim nacionalnim i međunarodnim natjecanjima.
Šibenčani koji su iskoristili ovu jedinstvenu prigodu da kušaju najbolje od onoga što zrno kave može dati nisu štedjeli pohvale na račun Zlatka Vukičevića kojeg smatraju svojevrsnim kofeinskim prosvjetiteljem. Mišljanj da je upravo on svojim pionirskim radom, šireći znanje o kavi i kulturu pijenja kave te promičući važnost vještine pripremanja kave, dao presudni doprinos da se u Šibeniku, gradu u kojem se i inače pila odlična kava, podigne na novu, znatno višu razinu koju se trude slijediti i ostali šibenski ugostitelji. 



 

Iz kategorije: Vijesti