Datum objave: 01. Listopad 2012

Prigodno druženje gradonačelnika i umirovljenika

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović i pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Živana Podrug družili su se danas sa šibenskim  umirovljenicima u povodu Međunarodnog dana starijih osoba.  Najprije su obišli "Dnevni boravak za umirovljenike" koji, kao dio programa međugeneracijske solidarnosti, provodi Centar za pomoć i njegu Grada Šibenika. Umirovljenici su im pokazali dio raznolikog programa kojim se bave uz vodstvo Tatjane Bračanov. Vježbaju gimnastiku, plešu, sudjeluju u kreativnoj i dramskoj radionici u sklopu koje su uoči Dana grada u šibenskom  kazalištu izveli predstavu „Lipo li je ćakulati“, za koju ih je i sam gradonačelnik osobno pohvalio.

Gradonačelnik je posjetio i Ljubicu Vukić, korisnicu „Pomoći u kući starijim osobama na području Grada Šibenika i šibenskih otoka“. Nju  jednom tjedno obilaze domaćice iz Centra koje joj pomažu u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Nakon toga gradonačelnik se družio s članovima Udruge umirovljenika i ostalim šibenskim umirovljenicima ispred hotela Jadran, uz posebnu akciju koju su organizirali članovi Foruma mladih SDP – a, u sklopu obilježavanju Međunarodnog dana starijih osoba. Mjerili su tlak umirovljenicima koji su se okupili ispred hotela Jadran.

Međunarodni dan starijih osoba, proglasila je Glavna Skupština Ujedinjenih naroda 14. prosinca 1990. rezolucijom 45/106, da bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi.

Foto: www.sibenik.hr

Iz kategorije: Vijesti