Datum objave: 28. Rujan 2012

Nagrada Solarisovom dalmatinskom selu

Diana Ferić
Diana Ferić

Dalmatinsko etno selo Solaris Beach Resorta ove je godine ukupni pobjednik i dobitnik CBTour nagrade koju,   obilježavajući Svjetski dan turizma na temu "Turizam i održiva energija", grupacija Energo Media Servis iz Zagreba već treću godinu dodjeljuje za najkreativnije i najinovativnije projekte u turizm, priopćili su iz "Solarisa".

CBTour nagrade dodjeljuju se temeljem provedenog natječaja, a uručene su jučer na svečanosti u zagrebačkom Hotelu Palace, prošlogodišnjem pobjedniku natječaja. Direktor Energo Media Servisa i pokretač projekta CBTour Tomislav Marjanović istaknuo je tom prilikom kako je tema Svjetskog dana turizma ove godine održive energije i razvoj, a turizam ima posebnu ulogu u promicanju održivosti i zelenog rasta te održive energije kroz primjenu programa energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora i zelenih tehnologija u gradnji, obnovi i ponudi proizvoda i usluga. Upravo se time može pohvaliti i ukupni pobjednik ovogodišnjeg natječaja CBTour Dalmatinsko etno selo, koje ne samo što je svojom inovativnošću najveća atrakcija Solaris Beach Resorta nego i u pristupu gostima slijedi eko trendove, prvenstveno zahvaljujući eko vrtu koji ga okružuje ili proizvodnji maslinovog ulja iz maslinika koji uspijeva u Resortu.
Cilj dodjele nagrade je sustavno poticanje poslovne zajednice u turističkom sektoru na razvoj konkurentnog, efikasnog i djelotvornog poslovnog, kongresnog i znanstvenog turizma na temeljima inventivnog pristupa i održivog razvoja. Ovom nagradom želja je na nacionalnoj razini dati poticaj onim turističkim subjektima koji nude drugačiji turistički sadržaj, uslugu ili proizvod i na takav način oplemenjuju turističku ponudu u cjelini.
Green mark – sign of excellence
U svrhu liberalizacije, diversifikacije, stvaranja dodane vrijednosti, promicanja, povećanja konkurentnosti i tržišnog plasmana održivih usluga, proizvoda i tehnologije Solaris Beach Resortu, uz CBTour nagradu dodijeljen je i Green mark – sign of excellence.
 

Iz kategorije: Vijesti