Datum objave: 27. Rujan 2012

Poduzetnici iz Rijeke, Zadra i Šibenika na radionici u iNavis - u

Diana Ferić
Diana Ferić

Veliko zanimanje, ne samo šibenskih nego i poduzetnika iz drugih gradova,  privukla je današnja radionica u iNavis centru u Šibeniku pod nazivom "Planirajte svoje poslovanje – zašto većina poslova propada i kako se to može izbjeći" kojom je  započeo radni dio programa  otvaranja tog centra. Službeno i svečano taj će inovacijski centar koji je osnovan i izgrađen novcem Kraljevine Norveške   svoja vrata otvoriti sutra u nazočnosti norveškog veleposlanika u Hrvatskoj  Henrika Ofstada i predsjednika RH Ive Josipovića . 

O tomu kako razvijati poslovanje i privući klijente  poduzetnicima, među kojima su uglavnom bili mladi ljudi, iz Šibenika, Rijeke i  Zadra  danas su govorili Magnus Stendal i Trond Bechmann, stručnjaci tvrtke Leiv Eriksson Nyskaping, koju je Norveške vlade odabrala za vođenje projekta CroNoMar, tvrtke koja se osnovana u okviru projekta iNavis, a cilj joj je stimuliranje i poticanje kako pojedinaca, tako i tvrtki te sveučilišnih i drugih znanstveno-istraživačkih ustanova u pomorsko - brodograđevnom sektoru. 

Po riječima Ane Zajc, projektne konzultatintice u CroNoMar-u na današnjoj radionici sudjeluje 30 - tak poduzetnika iz maritivnog sektora, više nego što ih se najavilo. Nazočan je i predstavnik Ministarstva poduzetništva koje i na taj način pokazuje potporu šibenskom iNavis centru.Do kraja ove godine bit će organizirane još najmanje dvije takve radionice.
Nakon svečanog otvaranje i sutra će u INavis centru biti održani seminari o javno -privatnom partnerstvu u pomorstvu i rezultatima partnerskih odnosa s norveškim tvrtkama u tom sektoru.

U iNavis - u trenutno radi 8 tvrtki čime je popunjena polovica prostora tog inovacijskog centra. Ovih dana  potpisat će ugovor i s  poduzetnicima koji dolaze iz Amerike. 
 

Iz kategorije: Vijesti