Datum objave: 26. Rujan 2012

Prosvjed bivših radnika "Revije":DOSTA NAM JE ČEKANJA!

Diana Ferić
Diana Ferić

Bivši radnici konfekcijske kuće "Revija"nad kojom je proglašen stečaj prije čak 12 godina, umorni od čekanja da dobiju 9 zaostalih plaća i otpremninu kao i da se pokrene proizvodnja u toj tvrtki prosvjedovale su danas ispred stare zgrade "Revije" na šibenskoj rivi. Blokirale su na 15 minuta promet.

Parolama  koje su nosili, a riječ je uglavnom o ženama većina kojih nije uspjela naći novi posao,  jasno su dali do znanja što traže. Osim  svojih potraživanja od oko 13 milijuna kuna, zahtijevaju i da se imovina te tvrtke ne rasprodaje u dijelovima nego kao cjelina, a očekuju i da se pronađe kupac koji će pokrenuti proizvodnju. Sumnjaju u zakonitost rada stečajnog upravitelja Ivana Rude čija se slika našla na jednom od transparenata kojim se u "Reviju" pozivaju USKOK i  DORH. Prosvjed su organizirali uz potporu saveza samostalnih sindikata, a idući korak će im biti prosvjed pred Trgovačkim sudom u Šibeniku i uredom stečajnog upravitelja Ivana Rude.

Najveći problem radnika "Revije" što se država, za razliko od nekih drugih tvrtki, nije odrekla svojih potraživanja koja su više nego dvostruko veća od vrijednosti imovine te tvrtke i što se, kada bi ona i bila prodana, ne bi mogli namiriti.

Iz kategorije: Vijesti