Datum objave: 25. Rujan 2012

SDP prozvao Gradsko vijeće da je kočnica razvoja Šibenika

Diana Ferić
Diana Ferić

Krivicu za neizglasavanje prijedloga novog GUP -a Grada Šibenika na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća SDP svaljuje na gradske vijećnike koje je Krešimir Šakić, potpredsjednik ŽO te stranke na današnjoj konferencijii za novinare nazvao neodgovornim i nesposobnima da se nose sa zadaćama koje imaju. " Gradsko vijeće je postalo kočnicom razvoja Grada Šibenika. " ustvrdio je  Šakić.
Na novinarsko pitanje kako je moguće da su tako važan dokument kao što je GUP stavili na dnevni red bez da su imali osigurani većinu, pa su prostiv njega glasali i vijećnici HNS -a koji su im koalicijski partneri, Šakić je odgovorio da je provedena  sva potrebna procedura te da su se predlagač, gradonačelnik, nadao da će vijećnici shvatiti važnost tog dokumenta i za njega dignuti ruku, da će se izdići iznad stranačkih i drugih interesa. Računali su, kako je istaknuo, na zrelost vijećnika koja je, po njegovom mišljenju, izostala.


Branko Belamarić, predsjednik Kluba vijećnika SDP -a okomio se na vijećnike HDZ -a koje je prozvao zbog politikanstva."Umjesto da, kao neki drugi gradovi, radimo na stvaranju uvjeta za nesmetan razvoj grada i da podržavamo svaki dobar  prijedlog , bez obzira s koje strane dolazi, HDZ se bavi politikanstvom,  nastojeći zaustaviti svaki dobar potez ili ga makar osporiti ne vodeći računa o tome što time šteti svom gradu i građanima.", istaknuo je Belamarić. Naveo je i kako primjedbe koje je HDZ uoči sjednice GV iznio u javnosti nisu razlog njihovom suzdržanom stavu jer su, kako je kazao, sve prihvaćene.  On smatra da nema smisla to što je Gradsko vijeće donijelo šeste izmjene GUP -a one koštaju i  odnose  vrijeme  te smatra da bi  se na sljedećoj sjednici GV -a trebao ponovno naći na dnevnom redu prijedlog novog GUP  -a i da će vijećnici imati dovoljno vremena da prouče sve materijale koji su za njega vezani. "Bolje bilo kakav novi GUP nego  sadašnji star 24 godine.", zaključio je Belamarić.


Međutim, niti Šakić niti Belamarić nisu dotaknuli problem neposluha njihovih koalicijskih partnera HNS - a. Odgovarajući na novinarska pitanja s tim u vezi Šakić je  diplomatski odgovorio kako je problem bio u "razmimoilaženju u komunikaciji" te kako će koalicijski partneri sigurno naći zajednički jezik do nove sjednice Gradskog vijeća iako to nije baš zvučalo uvjerljivo. 

Iz kategorije: Vijesti