Datum objave: 24. Rujan 2012

Župan Goran Pauk rezerva za jedan od kongresa Vijeća Europe

Diana Ferić
Diana Ferić

Ministar uprave Arsena Bauka imenovao je  šibensko-kninskog župana Gorana Pauka za zamjenika člana Izaslanstva Republike Hrvatske u Domu regija Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe.

Za članove tog izaslanstva imenovani su Sonja Borovčak županica Krapinsko - zagorske županije(SDP ) i Tomislav Tolušić, župan Virovitičko - podravske županije (HDZ). Osim župana Pauka zamjenici su im Darko Koren, župan Koprivničko križevačke županije iz HSS -a i Vesna Kolić Kikić članica Županijske skupštine Brodsko - posavske županije (HNS). Na taj način ministar Bauk je iskazao uvažavanja i župana ŠIbensko - kninske županije, iako nije iz redova vladajuće koalicije nego  izHDZ-a, ali  uvažavanje Šibensko - kninske županije. 

Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Europe savjetodavno je tijelo Vijeća Europe koje predstavlja lokalne i regionalne vlasti, a ima dva doma  Dom lokalnih vlasti i Dom regija.

Glavni je cilj Kongresa osigurati sudjelovanje lokalnih i regionalnih vlasti u procesu europskoga ujedinjenja i u radu Vijeća Europe. Jedna od njegovih najvažnijih zadaća jest promicanje lokalne i regionalne demokracije i jačanje prekogranične i međuregionalne suradnje u proširenoj Europi.
Kongres se bavi svim političkim pitanjima koja se tiču lokalnih i regionalnih vlasti, naročito pitanjima lokalne i regionalne autonomije, urbanizma i prostornoga uređenja, zaštite okoliša, kulture, prosvjete, socijalnih služba i zdravstva.

Iz kategorije: Vijesti