Datum objave: 22. Rujan 2012

U prodaji je novi broj časopisa Šibenik tim!

Diana Ferić
Diana Ferić

Novi broj časopisa ŠIBENIK TIM u prodaju je od danas  22. rujna u svim prodavaonicama Djela, a od ponedjeljka i u kioscima. U njemu možete vidjeti do sada   nepoznate fotografije Šibenika i Šibenčana za vrijeme talijanske okupacije iz kojih se može mnogo toga iščitati o tadašnjem životu u Šibeniku. Jedna od glavnim tema novog broja je gradsko kupalište Jadrija u povodu njegovog 90 rođendana. Šibenik tim je proveo anketu među jadrijašima i ostalim Šibenčanima koja je pokazala da su, gotovo  plebiscitarno za to da se  kabine na tom gradskom kupalištu obnove u istom obliku i da se vizualno na njemu ništa ne mijenja te da se ono zaštiti kao kulturno dobro.

U novom broju Šibenik tima možete pronaći i stare fotografije Jadrije iz vremena kada je izgrađena i današnje fotografije snimane na istim lokacijama. Nije zaboravljen niti 15. rođendan kultnog šibenskog festivala Večeri dalmatinske šansone, a zahvaljujući fotografijama s prvih festivala možete se prisjetiti kako je to izgledalo, a možda i pronaći na njima.  Poučan je i razgovor s dr. sc. Irenom Ateljević Juraga dr sc, stručnjakinjom za razvoj turizma svjetskog glasa koja u Murteru, u koji se vratila napustivši karijeru reovne sveučilišne profesorice u Nizozemskoj, osniva Centra za razvoj ljudskih potencijala.

U redovnoj rubrici Portreti pronaći ćete priču o  Krsti Mači Lambaši  dugogodišnjem načelniku UDBE  i policije kojeg Šibenčani unatoč tim nepopularnim funkcijama  u tim prošlim vremenima  do danas cijene i poštuju. Tu su i redovne putopisne rubrike u kojima pišu Joso Gracin i poznati šibenski odvjetnik Frane Baica koji Vas u ovom broju na neobičan način vodi na Žirje, a u rubrici Dobri ljudi upoznat ćete Majdu Ivandu, osnivačicu i "alfu i omegu" šibenske udruge "Izvor ljubavi" koja pomaže djeci s disleksijom. U svakom slučaju, svatko tko drži do sebe, svog grada, njegove tradicije i kulture pronaći će i u oovom broju "Šibenik tima" zanimljivo štivo.  

 

Iz kategorije: Vijesti