Datum objave: 21. Rujan 2012

Počeli radovi na uređenju pozornice na tvrđavi svetog Mihovila

Diana Ferić
Diana Ferić

Počeli su pripremni  i zemljani radovi za izgradnju ljetne pozornice unutar zidina i muzejskih prostorija u podrumu na tvrđavi svetog Mihovila. 

danas su  stigli prvi strojevi, što se vidi na fotografijama koje nam je psoao naš vjerni čitatelj. Radi se betonski temelj za postavljanje dizalice i ograđuje se gradilište. Izvođači radova trude se što manje ometati turiste koji, još uvijek u velikom broju,  razgledavaju tvrđavu i uživaju u prekrasnom pogledu na grad i prirodnim ljepotama kanala i šibenskih otoka.

Nakon pripremnih radova kreće se u intervenciju unutar perimetralnih zidova i podrumskih prostorija, a ta prva faza rekonstukcije i uređenja, koja uključuje izgradnju pozornice i muzeja, trebala bi biti završena za godinu dana.

Ovim projektom  Grad Šibenik će obogatiti svoju kulturno – turističku ponudu, a starom lokalitetu udahnuti novi život i vratiti mu zasluženu prepoznatljivost, kažu u gradskoj upravi.

Idejni projekt rekonstrukcije i uređenja tvrđave sv. Mihovila izradio je Situs d.o.o. na čelu s mr. Tomislavom Krajinom, a projekt najvećim dijelom financira Europska unija s milijun eura iz IPA IIIc Fonda.

Iz kategorije: Vijesti