Datum objave: 21. Rujan 2012

Stare dječje igre, šetnja i kontrola zdravlja za Europski tjedan kretanja

Diana Ferić
Diana Ferić

Stari pazar oživo je danas nakratko, sat  i pol vremena, zahvaljujući aktivnostima koje su u Šibeniku  organizirane u sklopu obilježavanja Evropskog tjedna kretanja. Polaznici šibenskih dječjih vrtića i nižih razreda osnovnik škola igrali su stare, već zaboravljene dječje igre - žmirale, "vatale", preskakanje laštika i konopa, "balarinu". Posjetio ih je i šibenskim gradonačelnik dr Ante Županović.

Patronažne sestre Doma zdravlja Šibenik i medicinske sestre Opće bolnice zainteersiranim građanima  mjerili su tlak, tjelesnu težinu i šećera u krvi. U sat vremena "obradili " su stotinjak ljudi, a zanimljivo je da su jednom šezdesetogodišnjaku koji nije nika ni kontrolirao šećer u krvi izmjerili čak  20  ,a granica je 6,4 mmola/l.

Prometni policajci djeci, ali i svim građanima, bili su na usluzi za informacije vezane za pravilno ponašanje u prometu.
Nakon igraonice na Starom su pazaru i dodijeljene nagrade autorima najboljih radova koji su pristigli na natječaj na temu Veseli gradski autobus za djecu predškolskih skupina dječjih vrtića grada Šibenika. Nagrađeni su DV Vidici Mansarda – Šibenik, mentorica: Ivana Milutin, DV Kućica, katolički vjerski odgoj; mentorice: Nevenka Zoričić i Nena Vrcić, DV Kućica; mentorice: Svetka Jurković i Anita Lambaša, DV Radost; mentorica: Vesna Erdelez, dijete: Ante Malenica, DV Vidici – program ranog učenja engleskog jezika; mentorice: Ž. Lučev i M. Slavica
 
Svi radovi pristigli na ovaj natječaj izloženi su u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić.
 
Djeca i volonteri Centra za pomoć i njegu grada Šibenika  prošetali  su potom od Starog pazara do gradske plaže Banj gdje su se rekreirali i vježbali. 

Osim Grada Šibenika za organiziranje Europskog tjedna kretanja zaslužni su i Turistička zajednica Grada Šibenika i Gradski parkingu d.o.o koji su osigurali glavne nagrade za djecu (romobil i role) te Hervis, također kao sponzor, potom Ministarstvo unutarnjih poslova-Policijska uprava Šibensko-kninskoj,Ministarstvo zaštite okoliša i prirode koje je osiguralo promidžbene materijale, Centar za vizualnu kulturu djece i mladih Opća bolnica Šibenik i Centar za pomoć i njegu grada Šibenika 
 

Foto: Ante Baranić

Iz kategorije: Vijesti