Datum objave: 21. Rujan 2012

Evropski tjedan kretanja obilježava se danas u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Središnja događanja us klopu Programa obilježavanja Evropskkog tjedna kretanja u Šibeniku bid će održana danas. Aktivnosti počinju 9:00 sati  edukacijom učenika prvog razreda OŠ TIna Ujevića. Policijska službenica za prometnu preventivu Postaje prometne policije Šibenik Anita Matić prošetat će s njima od njihove škole do Starog pazara i poučiti ih  pravilnom i sigurnom ponašanju u prometu. U 10.00 sati velika igraonica na Starom pazaru bit će organizirana igraonica za djecu gradskih vrtića i nižih razreda osnovnih škola koja će igrati starinske igre poput školica, preskakanja konopa, „žmirala“, „vaćala“, „grupa traži grupu“, „skakanje u vrećama“ i slično. Tamo že biti i šibenski gradonačelnik dr Ante Županović


Patronažne sestre Doma zdravlja Šibenik i medicinske sestre Opće bolnice Šibenik na Starom će pazaru u istom vremenu zainteersiranim građanima  mjeriti tlak, tjelesnu težinu i šećera u krvi dok će prometni policajci djeci, ali i svim građanima, biti na usluzi za informacije vezane za pravilno ponašanje u prometu.

Na štandu će se dijeliti propagandni materijal  iz Nacionalnog programa za sigurnost   cestovnog prometa RH  pod nazivom „Poštujte naše znakove“ namijenjen učenicima nižih razreda i to prvenstveno prvašima koji su po prvi put sudionici u prometu i to s ciljem njihovog upoznavanja o pravilnom sudjelovanju u prometu. Izlaganje reflektirajućih zaštitnih prsluka namijenjenih biciklistima - sudionicima u prometu radi veće sigurnosti u prometu i za bolje uočavanje od strane drugih sudionika u prometu;

U 11 sati u Gradskoj knjižnici “Juraj Šižgorić” bit će dodjeljene nagrade  za najbolje  likovne radove  predškolaca koji su sudjelovali na natječaju na temu “Veseli gradski autobus”.
Nakon podjele nagrada, korisnici Centra za pomoć i njegu Grada Šibenika, zajedno s djecom te svim zainteresiranim građanima, prošetat će do gradske plaže Banj gdje će se održati zabavno - rekreativni program.

Iz kategorije: Vijesti