Datum objave: 20. Rujan 2012

Svjetionik Prišnjak kod Murtera najzanimljiviji turistima za boravak

Diana Ferić
Diana Ferić

Najbolje turističke rezultate prošle godine imao je svjetionik Prišnjak koji se nalazi na jugoistočnoj strani otočića u istočnom dijelu Murterskog mora. Ostvario je popunjenost od čak 98 posto. Slijedi ga najstariji hrvatski svjetionik, Savudrija u Istri, koji je imao popunjenost od 92 posto. Sv. Ivan na Pučini ostvario je popunjenost od 72 posto, a Veli rat, na sjeverozapadnom rtu Dugog otoka, od 68 posto. Sušac i Palagruža bili su popunjeni 32, odnosno 34 posto, prenosimo s portala DalmacijaNews.
 Poduzeće Plovput je za turističke svrhe uredio još: Strugu, svjetionik na južnoj strani otoka Lastova, Pločice, podignut na otočiću na sredini korčulanskog kanala, Sv. Andriju koji se nalazi zapadno od luke Dubrovnik i Grebeni, izgrađen na vrhu najveće hridi na istočnoj strani ulaza Velika vrata kod Dubrovnika.
Svjetionik Lanterna na otoku Viru pretvoren je u hotel s pet zvjezdica. Ima saunu, jacuzzi i luksuzne apartmane za osam osoba, a cijena tjednog najma iznosi 2500 eura. No o tom svjetioniku ne brine Plovput jer su ga dali u zakup. Darko Meštrović, novi direktor Plovputa, kaže da do iduće turističke sezone planiraju povećati kapacitete.

Iz kategorije: Vijesti