Datum objave: 19. Rujan 2012

Novi GUP Šibenika na "ledu" jer ni HNS nije podržao SDP i gradonačelnika

Diana Ferić
Diana Ferić

Prijedlog novog GUP-a  Šibenika odlukom većine vijećnika Gradskog vijeća Grada Šibenika, među kojima je bilo i dvoje vijećnika HNS-a, koalicijskog parntera vladajućeg SDP-a, skinut je  s dnevnog reda današnje sjednice Gradskog vijeća Šibenika. 

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović odbio je povući prijedlog GUP-a iako su na njegove mane argumenirano ukazivali vijećnici oporbenog HDZ-a i koalicijskog parnera HNS-a i ako je sve ukazivalo na to da nema osiguranu većinu da će on biti prihvaćen  Štoviše, vijećnik HNS-a Draško Lambaša podržao je dio primjedbi koje je na prijedlog GUP-a jučer na konferenciji za novinare iznio HDZ kazavši da smatra da su opravdane. Lambaša je naglasio da se ne slaže s prijedlogom GUP-a i zbog toga što se njime daje mogućnost ulaganja nekim investitorima, a na drugim područjima se ulaganja blokiraju.  

Jedino su vijećnici SDP -a te nezavisni vijećnici Jagoda Sabljić i Boris Dragutin bili protiv toga da se Prijedlog GUP - a skine s dnevnog reda današnje sjednice. Tako je  je prijedlog  tog  najvažnijeg akta za Grad Šibenik kojis e godinama izrađivao i pripremio poslan na doradu koja će trajati najmanje tri mjeseca, a umjesto njega prihvaćene su šeste izmjene postojećeg GUP -a kako ne bio bille blokirane razvojne aktivnosti u Gradu Šibeniku. Priča o donošenju GUP -a pokazala je nešto isto tako važno - da koalicijska vlast SDP- a i HNS -a ne fukcionira dobro i da izvršna vlast u gradu više nema sigurnu većinu. Vijećnici Šibenskog gradskog foruma odavno su već pokazali da na njih ne mogu sigurno računati, ali danas su "poslušnost" otkazali i vijećnici HNS -a. 

Iz kategorije: Vijesti