Datum objave: 19. Rujan 2012

Ante Gašperov Ćaće "pustio vjetar" na sjednici Gradskog vijeća

Diana Ferić
Diana Ferić

Anegdotom kako su turisti koje je vozio iz Šibenika na Brodaricu pomislili kako je netko u autu "pustio vjetar" kada su se vozili između MŽ-a i skretanja za"Solaris" vijećnik Ante Gašperov Ćaće do suza je na današnjoj sjdnici Gradskog vijeća Grada Šibenika nasmijao vijećnike i aktualizirao pitanje riješavanja jednog od ozbiljnih i teških gradskih komunalnih problema. 

On je tom anegdotom, a to je prvi "vjetar" koji je ikada "pušten" na inače depresivno ozbiljnim sjednicama Gradskog vijeća, ukazao na problem nepodnošljivog smrada koji se širi iz pročistača otpadnih voda u Podsolarskom te postavio pitanje kada će to biti riješeno. Ispričao je kako je u automobilo vozio turiste i kako je gospođa na zadnjem sjedištu, kada su prolazili kroz tu "kontaminirano zonu", osjetivši smrad fekalija, otvoreno upitala: "Patrik, tko je pustio vjetar?".

Njegov duhoviti istup koji je unio malo vedrine i smijeha na sjednicu pohvalio je gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović te objasnio da smrad ne dolazi samo iz sustava za pročišćavanje otpadnih voda već i iz jezera Male Soline kojeg bi trebalo sanirati kako bi se spriječilo stvaranje plinova u njegovom mulju. Pročistač otpadnih voda, objasnio je Županović,  izvor je  smrada zato što još nije dovršen. "To će biti učinjeno, - objasnio je Županović, - kada Svjetska banka doznači Šibeniku odobrenih deset milijuna eura za nastavak izgradnje kanalizacijskog sustava od Mandaline do Žaborića koji se grana na dva kraka, jedan duž obale i drugi kroz naselje tako da će biti riješen problem odvodnje otpadnih voda na Brodarici i u Ražinama. 

Iz kategorije: Vijesti