Datum objave: 18. Rujan 2012

Ovogodišnja produkcija HNK Šibenik:Od drame "Glorija" do opere

Diana Ferić
Diana Ferić

Hrvatsko narodno Kazališta u Šibeniku u novoj će kazališnoj sezoni imati dvije premijere u vlastitoj produkciji , dvije u koprodukciji i jednu premijernu obnovu, kako je na današnjoj konferenciji za novinare najavila   Nera Gojanović Kljajić, ravnateljica šibenskog kazališta. Program HNK Šibenik sadržava i brojna gostovanja  i bogat koncertni program.  Bit će organiziran i dramski  studio te  kazališna radionica za djecu i odrasle.
Predstavu "Gospođice Julije“ Augusta Strindbera režirat će mlada redateljica  Franka Perković, a premijera će biti  15.studenog. U prosincu će biti izvedena premijerna obnova predstave „Škrtičina“. Predstavu  „Push up 1-3“, suvremenog autora Rolanda Schimmelpfennig postavit će na kazališne daske u koprodukciji s GDK-om Gavella iz Zagreba. Riječ je o hrvatskoj praizvedbi u kojoj će  uz Gavellin glumački ansambl sudjelovati i mladi šibenski glumac Jakov Bilić.  Premijera će u Šibeniku biti održana. 14. veljače. HNK Šibenik će uprizoriti i "Gloriju“ Ranka Marinkovića u travnju iduće godine u režiji Šibenčanina  Zorana Mužića . Šibensko kazalište priprema i  vrlo  zahtjevnu operu  Benjamina Brittena „The turn oft he screw“ u kooprodukciji s riječkim HNK -a Ivana pl. Zajca. Od gostovanja predviđeni su:„Sinovi umiru prvi“ (HNK Osijek), „Ja, tata!“ teatra Exit, „Preobrazba“ (HNK Split), „Prolazi sve“ (Gavella), „Prekidi“ (Planet ART), „Baba Jaga je snijela jaje“ (HNK Ivan Zajc), „Moj sin samo malo sporije hoda“ (ZKM), „Kokoš“ (HNK Zadar) i „Kolo“ (Kazalište Virovitica), „Lutka“ (teatar Gavran), „Pigmalion“ (HNK Zagreb), „Čisto ludilo“ (ZGK Komedija), „Bend“ (Teatar Exit) i „Teatar 2000“.

Uz dramsku radionicu ‘Ivana Jelić’ od ove sezone bit će pokrenut i dramski studio za srednjoškolce koji će voditi  Pero Mioč, a u pojedinim radionicama pomoći će mu Leon Lučev i njegovi kolege.

Iz kategorije: Vijesti