Datum objave: 18. Rujan 2012

Gradonačelnik Županović primio uspješne sportašice i sportaše

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović primio je danas košarkašice članice KK Jolly Šibenik Antoniju Mišuru i Lucu Ivanković koje su sudjelovale na Olimpijadi u sastavu hrvatske reprezentacije te uspješne mlade košarkaš, članove KK Jolly Jadranska banka Šibenik, Josipa Gulama i Tomislava Gabrića, sudionike svjetskog i europskog prvenstva u košarci do 18 god., kao i njihove trenere.

„Šibenik je sredina koja, zahvaljujući svojim talentima, dominira u sportu i uvijek smo prisutni na velikim natjecanjima“, istaknuo je gradonačelnik dr. Ante Županović i čestitao mladim sportašima „koji najbolje godine svog života daju sportu“. 

Gradonačelnik koji je, kao voditelj zdravstvenog tima, sudjelovao na Mediteranskim igrama 2001. godine, na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine, na Mediteranskim igrama u Almeriji 2005. godine, na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, te na posljednjoj Olimpijadi u Londonu, izrazio je vjeru da će naši sportaši kontinuirano  sudjelovati na velikim natjecanjima i prezentirati Šibenik kao istinski grad sporta.

Luca Ivanković i Antonija Mišura plasirale su se s reprezentacijom Hrvatske na Olimpijske igre u Londonu i time ostvarile značajan uspjeh za hrvatski i šibenski sport. Valja istaknuti kako je hrvatska ženska košarkaška reprezentacija jedina selekcija s prostora bivše države koja je nastupila na olimpijskom turniru. Obje košarkašice sudionice su i prošlogodišnjeg europskog prvenstva u Poljskoj,  na kojem je Hrvatska osvojila peto mjesto.

Kao mladi hrvatski reprezentativac, košarkaš Jolly Jadranske banke Šibenik Tomislav Gabrić,  osvojio je ovo ljeto s U18 reprezentacijom zlato i naslov prvaka Europe, a zajedno s klupskim suigračem Josipom Gulamom sudjelovao je i u  na SP U17 selekcije na kojem su osvojili bronzu.

„Pokazale smo da možemo igrati s najboljima, a naše vrijeme tek dolazi“, kazala je Antonija Mišura i čestitala momcima na njihovim uspjesima.

Treneri Anđelko Matov i Edi Dželalija te predsjednik Saveza športova Grada Šibenika Nenad Bubrić istaknuli su kako su ti rezultati plod sustavnog rada, ali imotiv za nova dokazivanja. Upozorili  su na problem termina i prostora za treninge koji će djelomično  biti riješen raspodjelom satnice u sportskoj dvorani u sklopu novosagrađene osnovne škole na Meterizama.

Gradonačelnik je iskoristio priliku i čestitao Ivici Tucku koji je postao novi izbornik hrvatske vaterpolo reprezentacije, što je još jedan veliki uspjeh šibenskog sporta.

Iz kategorije: Vijesti