Datum objave: 17. Rujan 2012

Počinju radovi na gradnji pozornice na tvrđavi sv. Mihovila

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenčani počinju ostvarivati ono što odavno sanjaju - da tvrđava svetog Mihovila postane pozornica, kazao je danas šibenski gradonačelnik dr Ante Županović prilikom potpisivanja Ugovora  za rekonstrukciju i uređenje te tvrđave s pozornicom s tvrtkama Minigradnja i Sarađen na koji je u ime obje tvrtke potpis stavio Ante Perica, direktor Minigradnje. Riječ je o prvoj fazi uređenja tvrđave sv. Mihovila u koju će biti uloženo oko oko 10,1 milijun kuna. Ukupna vrijednost projekta, koji uključuje i dodatne sadržaje na tvrđavi osim samih građevinskih radova, je 1, 6 milijuna eura od čega je oko milijun eura  osigurano sredstvima Europske unije. Rok za izvođenje radova je 12 mjeseci.
Tvrđava  sv Mihovila, kako je objasnio autor projekta Tomislav Krajina,  uređivat će se u tri faze, a u prvoj fazi će  biti izgrađeni pozornica i prostor za muzejski postav. Gradonačelnik  je najvio da će najvjerojatnije biti osnovana posebna tvrtka koja će upravljati tom tvrđavom. ali su već sada u Projekt uključeni Muzej Grada Šibenika, Hrvatsko narodno kazalište i Turistička zajednica Grada Šibenika. Upozorio je kako je to prvi projekt za koji je Grad Šibenik dobio novac iz europskih fondova i da bi u tome trebali biti agilniji.
Gradska uprava je današnjem  zapravo formalnom događaju potpisivanja  ugovora s izvođačima radova dala višu razinu pa su bili nazočni svi direktori gradskih poduzeća i institucija, a priređen je i domjenak.

Iz kategorije: Vijesti