Datum objave: 14. Rujan 2012

Prvih 6 500 kuna u Fondu za fasade u povijesnoj jezgri Šibenika

Diana Ferić
Diana Ferić

Zahvaljujući nedavno organiziranoj  Ribarskoj noći i šibenskim ugostiteljima koji su na njoj besplatno pripremali i u humanitarne svrhe prodavali riblje specijalitete, prikupljeno je prvih 6 500 kuna  u Fondu za finacijsku pomoć vlasnicima zgrada u povijesnoj jezgri Šibenika kod obnove fasada.  Na toj je odlično posjećenoj večeri prodano je 650 porcija te su tako i građani Šibenika i gosti dali svoj doprinos uređenju povijesne  jezgre. 

Osnivanje tog fonda potaknuli su Turistička zajednica Grada Šibenika i Udruženje obrtnika Grada Šibenika, a podržao je Grad Šibenik. "Taj je novac kap u moru s obzirom na potrebe, ali bitno je do nečeg krenuti. Želimo građanima koji za to nemaju dovoljno sredstava financijski pomoći kod uređenja fasada i izmjene stolarije na njihovim kućama u staroj jezgri pod uvjetom da se sve radi u skladu s konzervatorskim smjernicama. Cilj nam je da se fasade što prije urede i da vrata i prozori bude originalni drveni, a ne aluminijski što ne priliči povijesnoj jezgri.", ističe Dino Karađole, direktor Turističke zajednice Grada Šibenika najavljujući i druge akcije za punjenje tog fonda.

Turistička zajednica Grada i Udruženje obrtnika pokušat će dogovoriti  i sa šibenskim obrtnicima koji rade na obnovi fasada i stolarije u staroj gradskoj jezgri da se povoljnijim načinima naplate uključe u ovu akciju cilj koje je potaknuti vlasnike stanova i kuća i povijesnoj jezgri da obnove i urede njihove fasade.
 

Iz kategorije: Vijesti