Datum objave: 13. Rujan 2012

Projekt eListe čekanja u Šibeniku kreće sredinom studenog

Diana Ferić
Diana Ferić

Projekt eListe čekanja koji je krenuo u Ličko - senjskoj i Karlovačkoj županiji u Šibeniku će se početi provoditi od 15. studenog,a mjesec dana kasnije i projekt eNaručivanje, kako smo doznali od Anite Škugor Kođoman, ravnateljice ispostave Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje u Šibeniku. U šibenskoj Općoj bolnici u toku je natječaj za operatera koji će upravljati softverom za tu namjenu. Sve ambulante u Šibeniku taj program već imaju.

Zahvaljujući eListi čekanja pacijenti će za preglede za koje dobiju uputnicu svog liječnika moći odmah provjeriti na Internetu u kojim se ustanovama najmanje čeka za te preglede  ili pretrage i onda se naručiti gdje želi.

Mjesec dana kasnije, kada krene i projekt eNaručivanje  će nakon pregleda kod svog obiteljsko liječnika, nakon što mu on izdao uputnicu za neki specijalistički pregled ili pretragu zajedno s liječnikom pogledati na Internetu koja im ustanova najbolje odgovara i medicinska sestra će ih naručiti izravno, preko Interneta na pregled. Narudžba će se automatski upisati u bolnički informacijski sustav u prvi slobodan termin. Pacijenti se ne moraju plašiti ovog novog načina prijavljivanja na preglede jer za njega ne moraju imati nikakvo informatičko znanje već će za njih sve obaviti obiteljski liječnik i medicinska sestra u ambulanti. 

Iz kategorije: Vijesti