Datum objave: 13. Rujan 2012

Udruga Mozaik:Širimo pozitivne vijesti i dobre primjere iz prakse

Diana Ferić
Diana Ferić

Udruga Mozaik, koja je počela  raditi početkom ove godine zacrtala si je, kako i sami kažu, pomalo neobičan i, po mjerilima današnjeg društva, pomalo naivan cilj. Žele promicati pozitivnosti i kroz projekte koje stvara raditi na mijenjanju negativnih obrazaca koje je formiralo društvo u kojem se nalazimo. Tako su danas pozvali sve medije da u svoj sadržaje uvrste barem jednu pozitivnu vijest! "S obzirom na prilike u kojima se nalazi cijeli svijet željeli bismo barem na jedan dan okrenuti koncept kojim smo okruženi te dati priliku pozitivnim vijestima i pozitivnim primjerima iz životne prakse. Kako mediji igraju snažnu ulogu u kreiranju mišljenja ovo je idealna prilika da barem na jedan dan utječete na formiranje drugačije, pozitivne percepcije.Stoga vas ovom prilikom molimo da u svoj medijski sadržaj uvrstite barem jednu vijest ili priču sa pozitivnim predznakom kako bismo barem na trenutak međusobno podijelili poticaj, motivaciju i pozitivu.", stoji u njihovom prijedlogu upućenom medijima.

Danas, živimo u svijetu u kojem su vrijednost destruktivno postavljene i kao rezultat toga cjelokupno društvo ne postiže svoj maksimum. Udruga Mozaik usmjerila se na osvješćivanje i razvoj pojedinaca kako bi sve njihove potencijale maksimalno otvorila prema njima samima. Takav pojedinac je funkcionalan, društveno koristan i osobno ispunjen.", kažu u toj udruzi.

Udruga želi raditi i širiti spoznaje, kroz radionice, tribine i seminare, o vlastitim potencijalima svakog pojedinca. Cilj im je razvoj održive zajednice u kojoj će svatko pronaći ispunjavajuće mjesto za sebe, u skladu sa svojim talentima i strastima. Širenjem svijesti Udruga želi pomoći svima da sve svoje kapacitete upotrebljavaju maksimalno. Želi osvijestiti važnost svih poslova potrebnih za funkcioniranje zajednice i razviti poštovanje svih prema svakome, svakom poslu i obavezi. 

Iz kategorije: Vijesti