Datum objave: 13. Rujan 2012

Gubitak državnog stausa linije za Krapanj ništa ne mijenja!

Diana Ferić
Diana Ferić

Stanovnici otoka Krapnja ne bi ni po čemu trebali osjetiti posljedice toga što će trajektna linija između otoka Krapnja i kopna izgubiti status državne linije, što su jučer najavili predstavnici Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture za boravka u Šibeniku, jer je ona i do sada funkcionirala kao lokalna linija koju je održavao Grad Šibenik. Za nju nadležno ministarstvo nije nikad raspisalo natječaj za koncesiju.

Po riječima Petra Baranovića, zamjenika gradonačelnika Grada Šibenika, uz uvjet da se iz državnog proračuna i dalje dobiva 500 000 kuna za subvencioniranje te linije, bilo od Ministarstva pomorstva bilo od Ministarstva za regionalni razvoj, Grad će ju održava na sadašnjoj razini. "U svim dosadašnjim kontaktima i pisanoj korespodenciji s mjerodavnim ministarstvom ta subvencija za brodsku liniju između Krapnja i Brodarice nije dolazila u pitanje. Stvar je u tomu da ona, kada bi ostalo sve kao što je sada, ministarstvo pomorstva stoji milijun kuna, a kada bi i formalno bila lokalna, gradska linija to bi bilo upola manje i to je ta ušteda o kojoj oni govore. Grad Šibenik je zbog svih građana koji su vezani za taj brodski prijevoz spreman su liniju i dalje,  na isti način održavati.", ističe Baranović 

Brigu o brodskoj liniji za Krapanj, najkraćoj trajektnoj vezi na Jadranu, od početka kolovoza ove godine  preuzeo je Gradski parking koji se registrirao i za tu djelatnost. Tako su četvorica pomoraca na toj liniji postali njihovi zaposlenici, a ta gradska tvrtka brine i o održavanju dvaju brodova koji voze između Krapnja i Brodarice. Stanovnici Krapnja i njihovi gosti su zadovoljni uslugom koju dobivaju. Ne samo da brod na toj relaciji plovi 18 puta dnevno u jednom pravcu nego znaju izići u susret putnicima pa ih i dodatno, izvan plovidbenog reda, prevesti do Brodarice ili natrag. Riječ je o brodskoj liniji koja je životno važna za oko 200 stalnih stanovnika otoka Krapnja.

Iz kategorije: Vijesti