Datum objave: 12. Rujan 2012

Poznati psihijatar i psihoterapeut stigao biciklom iz Venecije u Solaris

Diana Ferić
Diana Ferić

Nijemac Hartmut Hägele je  na prvu Marte Meo međunarodnu konferenciju u Hrvatskoj, koja je u Solarisu  započela 10. rujna i traje do sutra, a odnosi se na nove metode rada s djecom s teškoćama u razvoju, iz venecije  stigao biciklom. Na put je krenuo iz Venecije u društvu supruge, a u Šibenik su došli prepuni dojmova.
„Željeli smo to putovnje pretvoriti u malu avanturu te smo umjesto zrakoplova ili automobila, što nam je bio primarni plan, jednostavno odabrali bicikle“, kazao je Hartmut Hägele, pedijatar, psihoterapeut i licencirani Marte Meo supervizor, ravnatelj klinike Bromerhof, prve Marte Meo klinike u Njemačkoj koja se bavi prijevremeno rođenom djecom i problemima s kojima se susreću njihovi roditelji.

Već prvog dana Marte Meo konferencije Hägele je održao predavanje „Marte Meo u neonatologiji i radu s prijevremeno rođenom djecom“.
Marte meo standard je stručnog ophođenja s ljudima općeprihvaćen u svijetu, posebice u radu s osobama s teškoćama u razvoju. Maria Aarts - koja je razvila Marte Meo prirodnu potporu razvoju, uz Marte Meo supervizore iz Europe, terapeute i praktičare iz Hrvatske prikazuje primjenu metode u radu s djecom s teškoćama u razvoju. Uz njih, sudionici konferencije su roditelji, zdravstveni djelatnici, zdravstveni suradnici, stručnjaci u odgoju i obrazovanju te studenti koji se bave djecom s teškoćama u razvoju, odnosno osobama koje imaju teškoća u ostvarivanju uspješne komunikacije s drugima.
T

radicionalno se osobama s teškoćama pomaže nadomještajući njihovu sposobnost pomagalima i tuđim djelovanjem. Osobe s teškoćama prije svega žele neovisnost i samostalnost te je danas osviještena i prihvaćena obveza stručnjaka da u radu s njima primjenjuju postupke koji navode na samostalnu aktivnost – na korištenje vlastitih snaga.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3