Datum objave: 10. Rujan 2012

VIDOVIĆ:Uprava "Autotransporta" poigrava se s radnicima

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradskoj vlasti u Šibeniku kao i radnicima "Autotransporta" najvažnije je da se ta tvrtka oporavi, da radnici imaju posao, a građani kvalitetan autobusni prijevoz, a manje je važno tko će biti vlasnik, kazao je dadanašnjoj SDP - ovoj  konferenciji za novinare u Šibeniku Franko Vidović predsjednik GO SDP-a, zamjenik šibenskog dogradonačelnika i saborski zastupnik. Napomenuo je kako "Autotransport" već odavno, otkako  je privatiziran nije šibenska nego tvrtka već je u većinskog vlasništvu ATP Varaždin. Kritizirao je i najnovije ponašanje uprave  šibenskog "Autotransporta" koja je najprije podnijela prijedlog za stečaj, pa ga nakon nekoliko dana povukla optužujući predsjednika uprave Josipa Burazera Paveškovića da se igra  sudbinom 190 radnika. "To je neozbiljno i neodgovorno od njega. On se poziva na zakon o financijskog poslovanju koji se priprema već odavno, a nema veze s preustrojem "Autotransporta". Kada su obustavili poslovanje jer nisu mogli platiti gorivo ja sam osobno dogovorio s riječkim "Autotransom"  da im dade cisternu goriva i da se to riješi cesijom, ali Burazer Pavešković je to odbio potpisati Sada nema drugog rješenja za ATP osim stečaja. To je jedini način da se izdvoji iz sastava varaždinskog autobusnog prijevoznika koji je također u stečaju. Jedini izlaz je da ga preuzme jaki strateški partner. Grad Šibenik ne može preuzeti "Autotransport" i njegove dubioze koje samo prema Poreznoj upravi iznose 64 milijuna kuna.", objasnio je Vidović.
Ponovio je kako Burazer Pavešković mora otići jer je loše vodio poduzeće pa je porezni dug u posljednjih dvije godine  gotovo udvostručen. Upozorio je kako se uprava "Autotransporta" poigrava i s  građanima Šibenika jer pitanje je koliko će se još moći privremeno na sadašnji način održavati autobusni prijevoz učenika i gradske linije jer ni privatnici koji su uskočili ne mogu unedogled tako raditi.
Ivan Rajić, predstavnik Grada Šibenika u Nadzornom odboru "Autotransporta" ispričao je novinarimam kako je on osobno, ali i u ime Grada bio protiv toga da većinski vlasnik "Autotransporta" kao svog predstavnika u NO imenuje Gorana Grguričina, presjednika Gradskog vijeća Grada Šibenika  jer je to sukob interesa, a oni su se, kaže Rajić, pravdali, da je Grguručin  i do tada uspješno radio na spašavanju te tvrtke. Odgovarajući na novinarsko pitanje Franko Vidović je kazao kako on osobno  nema nikakvog interesa u "Autotransportu" za što ga je  optužio HSP, ali da zato predsjednik županijskog HSP -a Ivica  Zorica itekako ima jer on, kao koncesionar autobusnog kolodvora u Vodicama, iznajmljuje prostor "Autotransportu" i to po cijenu od 4 000 eura mjesečno za svega tridesetak  četvornih metara. 

Iz kategorije: Vijesti