Datum objave: 10. Rujan 2012

Pročelnica Ureda gradonačelnika Ana Gojanović dala ostavku

Diana Ferić
Diana Ferić

Ana Gojanović Rakić, pročelnica Ureda gradonačelnika Grada Šibenika potvrdila je danas da je zatražila od gradonačelnika da ju razriješi te dužnosti. "S obzirom da je u posljednje vrijeme došlo do određenih grešaka i nespretnosti u radu Ureda gradonačelnika koji vodim i za čiji rad sam odgovorna, a tiču se vrlo osjetljivog dijela posla, smatrala sam ispravnim ponuditi ostavku.", stoji u njezinom obrazloženju.
Franko Vidović, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika potvrdio je danas novinarima da je Ana Gojanović Rakić zatražila razrješenje. "Između nas koji smo dobili mandat za vođenje Grada pročelnice Ureda gradonačelnika došlo je do različitih viđenja o tome kako će  funkcionirati Ured gradonačelnika ", objasnio je Vidović te dodao kako vjeruje da će, kako je kazao, uspjeti naći zajednički jezik.

Iza tih diplomatskih izjava stoji razmimoilaženje oko načina slanja priopćenja medijima i promjena dosadašnja prakse po kojoj je za to bila zadužena pročelnica Ureda. Međutim, nakon što se vratila s godišnjeg odmora u svom je uredu zatekla mladu pripravnicu, volonterku koja, po novom, piše priopćenja za novinare  a pročelnica ih je trebala potpisivati, bez da ima utjecaj na njihov sadržaj i redakturu što njoj nije bilo prihvatljivo. Situaciju je usložilo i to što je u međuvremenu priopćenja potpisivao zaposlenik koji je u Uredu gradonačelnika radi  kao informatičar , a  koji je zbog nekih izjava i reakcija ušao u polemiku s  predsjednikom Gradskog vijeća Grada Šibenika.
  

Iz kategorije: Vijesti