Datum objave: 07. Rujan 2012

Nizozemci počeli graditi pogon "slatkih"ukrasa na Podima

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradnja pogona za proizvodnju ukrasnih šećernih proizvoda tvrtke "Slatke stvari", u vlasništvu nizozemskog poduzeća Grande Finale B.V. koje proizvodi ukrase za vodeće svjetske proizvođače  slatkiša Unilever, Nestle, Dr. Oetker, počela je danas na Poduzetničkoj zoni Podi u Šibeniku. Na gradilištu su se tim povodom sastali Cornelis Van Weijen, suvlasnik nizozemske tvrtke te šibenski gradonačelnik dr Ante Županović  i njegovi  zamjenici i saborski zastupnici Franko Vidović i Petar Baranović. Cornelis Van Weijen je kazao kako su prvotno tražili  lokaciju za gradnju tog pogona u sjevernoj Hrvatskoj, ali  su na kraju izabrali Pode. Razlog nije samo  pododne klima nego prvenstveno blizine autoceste Zagreb - Split što je, kazao je, vrlo važno,  ali i to što su sigurni da u Šibeniku mogu naći kvalitetne zaposlenike: "U prvoj fazi zaposlit ćemo 15 radnika, od toga petero visokoobrazovanih, što nije puno, ali se nadamo da će taj broj  vrlo brzo porasti na tridesetak jer planiramo proširiti proizvodnju.", izjavio je Van Weijen.

Šibenski gradonačelnik dr Ante Županović  istaknuo je kako je pogon koji se gradi nizozemskim  kapitalom sigurno jedna od najbrže ostvarenih investicija na Podima,  a izrazio je zadovoljstvo što je u Šibenik kao investitor došla respektabilna tvrtka kakva je  Grande Finale B.V. "Nama je svako radno mjesto važno. Grad Šibenik je posljednjih  godina u u infrastrukturu na Podima uložio oko 18 milijuna. Do polovice iduće godine u planu je otvaranje  još desetak  pogona u kojima bi posao trebao naći  oko 300 ljudi, a među njima će, što je posebno značajnoo, biti i visokobrazovani kadrovi.", istaknuo je dr Županović.

Pogon za proizvodnju šećernih i čokoladnih ukrasa za slastice treba bi biti izgrađen do kraja ove godine, a s radom će početi u siječnju 2013. U njega će biti uloženo 19 milijuna kuna. U početku će raditi samo za izvoz i svoje stalne partnere, a u toj tvrtki se nadaju da će svojih proizvodima biti prisutni i na hrvatskom tržištu.  
 

Iz kategorije: Vijesti