Datum objave: 05. Rujan 2012

Odgođena deložacija kninske obitelji Lovrenović

Diana Ferić
Diana Ferić

Ipak je odgođena za sutra najavljena deložacija mlade kninske obitelji Lovrenović koja bi trebala završiti na ulicu s dvoje male djece jer su, kako tvrde u Ministarstvu regionalnog razvoja, bespravo uselili u kuću u vlasništvu APN -a. Boran i Brankica Lovrenović pak ističu da su izigrani i da im je bilo obećano da će ih se stambeno zbrinuti na što čekaju već pet i pol godina. Razlog odgode deložacije nije priopćen. 

Objavljeno ranije: Kninjani koji suosjećaju s mladom kninskom oobitelji Lovrenović kojoj se sutra s dvoje male djece spremna deložacija iz kuće u vlasništvu APN najavili su da će se tome suprostaviti i oko kuće napraviti živi zid.

Obitelj Lovrenović, Bojan i Brankica i njihovo dvoje djece u dobi od dvije i pet godina, piše Slobodna Dalmacija,nakon deložacije iz kuće u Teslinoj 1 nemaju kamo i praktički će završiti na ulici. Lovrenoviće smo posjetili u, još nekoliko dana, njihovu stanu. Uzrujani su i boje se za svoju egzistenciju. Kažu da su ih zadnjih pet i pol godina, koliko žive u toj kući, cijelo vrijeme institucije “vukle za nos”. 

- Živimo u kući pet i pol godina, a prijedlog za stambeno zbrinjavanje smo podnijeli još u veljači 2007. godine i od tada do danas plaćamo sve režije. Regionalni ured Ministarstva regionalnog razvoja u Kninu i njegova šefica Nada Galiot cijelo vrijeme znaju da smo ovdje. Govorili su nam stalno da će doći sutra, prekosutra, za mjesec dana kako bi iznašli riješenje za nas i da ćemo dobiti manji prikladniji stan jer je ovaj od 125 kvadrata prevelik za nas. No oni nisu došli, zamjenski stan nismo dobili, a 6. rujna, točno u podne, bit ćemo deložirani. 

U uredu smo tražili da nam daju nekakav “papir” da živimo ovdje i da imamo pravo na zamjensko stambeno zbrinjavanje i oni su nam lagali da se ne brinemo jer da “papir” postoji. “Papira” zapravo nema i mi ćemo se morati iseliti zbog bespravnog useljenja. Jednostavno smo izvarani – očajan je Bojan Lovrenović.

Braniteljska djeca
Dodaje da su mu u Ministarstvu regionalnog razvoja u Zagrebu dali nevjerojatan savjet – da pričeka sam dan deložacije jer se taj dan obično “stvori neko rješenje”. 

- Ministarstvo smo zvali nebrojeno puta, no oni su nam rekli da pričekamo deložaciju pa taj dan, kad se digne prašina, stvari će se riješiti, jer još nitko nije bačen na ulicu. Taj dan se obično stvori neko riješenje, kazali su nam. Mi takvu neizvjesnost ne želimo doživljavati – uzrujan je mladi, 28-godišnji Bojan, koji je, kao i njegova supruga Brankica, dijete hrvatskog branitelja. 

Brankica Lovrenović upozorava kako oni jednostavno nemaju kamo. 

- Nemamo se gdje iseliti i stvarno ne znam kamo ćemo i što ćemo, a to očito nikoga ne zanima. Što je najgore, voditeljica Regionalnog ureda Ministarstva u Kninu Nada Galiot nam je prije govorila da ostanemo u stanu i da nas nitko neće izbacivati – kaže nam Brankica. U cijelom problemu, govori Bojan, zaboravlja se ključna činjenica. 

- Bit je u svemu da mi imamo pravo na stambeno zbrinjavanje i to bi trebao biti ključ rješavanja problema – kazuje nam Bojan. Koordinatorica Regionalnog ureda Ministarstva regionalnog razvoja u Kninu Nada Galiot samo nam je kazala kako je obitelj Lovrenović bespravno useljena u kuću u Teslinoj 1. Na daljnja pitanja nije nam htjela odgovarati i uputila nas je na kabinet potpredsjednika Vlade Branka Grčića., prenosimo iz Slobodne Dalmacije. 

Iz kategorije: Vijesti