Datum objave: 29. Kolovoz 2012

Gradska vlast organizirala lokalni prijevoz i bez "Autotransporta"

Diana Ferić
Diana Ferić

Autobusi četiri privatne prijevozničke tvrtke privremeno su preuzele, u dogovoru s Gradom Šibenikom, sve gradske i prigradske linije u Gradu Šibeniku koje  je dosada održavao "Autotransport", nakon što je uprava tog poduzeća jučer i službeno izvijestila da obustavljaju taj prijevoz zbog blokiranog žiro računa. Danas će na isti način biti dogovoren i prijevoz  1 000 učenika koji u školu putuju autobusom, a umirovljenici i svi ostali  koji imaju pokaze za vožnju "Autotransportovim" autobusima moći će ih i dalje koristiti. Tako je, kako su na današnjoj konferenciji za novinare izvijestili gradonačelnika Grada Šibenika dr Ante Županović i njegov zamjenik Franko Vidović, gradska vlast napravila sve što je trebala kako bi održala lokalni prijevoz i kako građani prema kojima imaju obvezu ne bi bili oštećeni.

Naglasili su, međutim, kako imaju obvezu i prema 190 radnika "Autotransporta" i kako rade sve da se ta radna mjesta ne izgube. "Budući da je većinski vlasnik "Autotransporta" varaždinska autoprijevoznička tvrtka Grad Šibenik nije od početka imao puno manevarskog prostora kako bi djelovao da se ne dogodio ono što se sada dogodilo, a to je da "Autotransport" više ne može poslovati. Mi sada želimo da se ta tvrtka spasi, a jedino riješenje je da nađe strateškog partnera kao što je "Autotrans" Rijeka koji je zainteresiran za preuzimanje "Autotransporta. Nama je svejedno tko je vlasnik. Važno je da tvrtka dobro funkcionira.", istaknuo je dr Županović.

Detaljnije je o tom problemu i rješenjima za koja se Grad sada zalaže govorio Franko Vidović, zamjenik šibenskog gradonačelnika koji  je prozvao predsjednika uprave "Autotransporta" Josipa Burazera Paveškovića da je najavama kako će "Autotransport" prestati voziti zapravo želio ucijeniti Grad te da  nije ništa napravio kako bi se "Autotransport" restrukturirao. "Porezni dug te tvrtke se  37 milijuna kun a u 2009. godini popeo na sadašnjih 64 milijuna kuna, a u ostale dugove mi ni nemamo uvida. Još za vrijeme bivše HDZ - ove Vlade  bio je napravljen plan po kojem je država taj dug trebala pretvoriti u vlasnički udjel koji bi ustupila Šibeniku, ali tadašnji ministar Šuker nije htio za to niti čuti. Tada je bilo odgovoreno da se ta dug na određeno vrijeme zamrzne, da se "Autotransportu" omogući da posluje uz uvjet da servisira sve svoje nove obveze. Tako je i bilo prve dvije godine, ali u 2012. godini Burazer Pavešković je prestao sve plaćati, a nije napravio ni plan restrukturiranja. Umjesto da radi na tome paradopks je da se on cijelo vrijeme svađao i prepucavao s nama u Gradu koji smo mu davali poslove." kazao je Vidović.  

Po njegovim riječima, i dalje ostaje opcija da država barem dio potraživanja na ime poreza pretvori u udio u "Autotransportu" i preda ga Gradu Šibeniku, ali je konačno rješenje pronalaženje strateškog partnera kao što je "Autotrans" Rijeka koji je poslao pismo namjere za preuzimanje "Autotransporta", a stečajni upravitelj većinskog vlasnika, varaždinske autobusne tvrtke je taj koji odlučuje hoće li to prihvatiti. Županović i Vidovišć su zahvalili privatnim autobuserima što su bez problema privremeno uskočili u održavanje lokalnog prijevoza, zanijekali su da bi se moglo dogoditi da u taj posao  i trajno  uskoče umjesto "Autotransporta". 

Iz kategorije: Vijesti