Datum objave: 28. Kolovoz 2012

Dogradonačelnik Vidović primio uspješnog brucoša Domagoja Babića

Diana Ferić
Diana Ferić

Dan uoči odlaska na prestižno američko sveučilište Princeton u New Jerseyju, za što je dobio izdašnu stipendiju nakon što je prošao iznimno strogu selekciju od prijave, preko polaganja testova, do samog izbora, šibenskog gimnazijalca Domagoja Babića primio  je jutros  u svom uredu zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika i zastupnik u Hrvatskom saboru Franko Vidović. Još jednom mu je čestitao na tom, velikom priznanju za njegovo znanje i talent kao i trud uložen tijekom školovanja.

Tom prigodom uručio mu je i simboličnih 2.000,00 kuna te kazao: „Ponosan sam na tvoj uspjeh i drago mi je da u našem gradu postoje tako daroviti mladi ljudi. Želim ti mnogo uspjeha u tvom daljnjem školovanju i životu uopće i bilo bi mi drago da ostanemo u kontaktu i da nas ponovo posjetiš prvom prilikom kada dođeš kući.“

Domagoj je zahvalio na prijemu,a zamjeniku gradonačelnika je ispričao i kako je došao na ideju prijaviti se na Princeton, Domagoju bespovratna stipendija koja mu je odobrena pokriva 9 posto troškova školovanja i boravka u campusu kao i zdravstveno osiguranje.

Domagoj je inače školovanje završio prosjekom ocjena 5,0, bio je predsjednik Nacionalnog vijeća učenika RH, aktivni veslač, sudionik brojnih natjecanja iz školskih predmeta uz zapažene uspjehe, član međuresorne Vladine Radne skupine za izmjenu Zakona o savjetima mladih, gost na sjednicama Savjeta za mlade Vlade RH, član Savjeta mladih Grada Šibenika, a sudjelovao je na brojnim međunarodnim seminarima i konferencijama vezanim za obrazovanje i politike mladih.

Iz kategorije: Vijesti