Datum objave: 27. Kolovoz 2012

Kod Žuta potonula 12 metarska jedrilica, posada se spasila

Diana Ferić
Diana Ferić

Nevrijeme na moru uz jak vjetar uzrokovalo je da je jučer pored otoka Žut potonula 12 metarska jedrilica „Helena“ s koje je 7 čeških državljana neozlijeđeno doplivalo do otoka te su plovilom učke kapetanije Šibenik  prevezeni na Murter. Kod otoka Kaprije nasukala se jedrilica „Dorado“ s dvoje poljskih državljana koji su prevezeni do Šibenika. priopćila je Služba za odnose s javnošću Ministarstva pomorstva, prometa i infrasturkture.

Zbog jučerašnjeg jakog nevremena praćenog vjetrom i kišom, Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru koordinirala je niz akcija traganja i spašavanja.

Nestali 49-godišnji daskaš iz Poljske koji je jučer zadnji put viđen kod Bola na Braču, a za kojim je jutros tragao i zrakoplov Obalne straže, doplivao je danas oko podneva do Jelse na Hvaru.

Premorenog daskaša jučer oko 18 sati zatekla je jahta koja ga je htjela prekrcati, no on je odbio pomoć. U pomoć je poslano plovilo Lučke ispostave Milna koje je na navedenoj poziciji tragalo do noći, no nije ništa uočeno. Uz zrakoplov, u potragu su jutros bili uključeni plovilo LI Milna i pomorske policije.

Nakon poziva upomoć, jedrilica kod Suska sa 4 češka državljanina otegljena  je do M. Lošinja, kao i jedrilica s Unija s tri osobe.

Kod Medulina je spašen 11-godišnji daskaš slovenski državljanin, a kod Novog Vinodolskog 9 kupača.

Na otočić Fenera kod Pule nasukao se trimaran s kojeg su spašene 4 osobe.

Kod Oliba se nasukala strana 6 metarska jahta sa dvoje njemačkih državljana od kojih je jedna lakše ozlijeđena.

Dvije osobe na drvenoj 9 metarskoj brodici dotegljeni su do sigurne luke zbog kvara motora kod Vrgade. Spašene su 4 osobe kod otoka Maun.

 

Iz kategorije: Vijesti