Datum objave: 26. Kolovoz 2012

Brojni pozivi nautičara za pomoć

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog pogršanih vremenskih uvjeta Državni hidrometeorolški zavod izdao je upozorenje  za pomorce. "Poslijepodne i navečer ponegdje neverini, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana moguća nevera. Poslijepodne i navečer udari NE vjetra u jačanju na 35-45, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana do 65 čvorova, uz more ponegdje 4-5", javlja DHMZ no nautičari u šibenskom akvatoriju nisu to poslušali tako da dežurna služba Lučke kapetanije u Šibeniku dobiva bezbroj poziva za spašavanje. Kako doznajemo nitko od tih nautičara nije ugrožen, a u najgorem slučaju riječ o  nasukavanju. 
Kao što se i najavljivalo, u Hrvatsku je danas stiglo osvježenje, ali u obliku neugodnog nevremena. 
Istru i Kvarner još jutros je zahvatilo grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom, a temperatura je pala za preko deset stupnjeva. u Rijeci je tako i 13 sati zabilježena temperatura od 19 stupnjeva Celzijevih, u Puli 20, Pazinu 19, na Zavižanu 17, a u Čabaru svega 15 stupnjeva.
 U okolici Poreča jutros oko 10 sati buknuo je i olujan cumulonimbus, s kojim je došla i pijavica. Posljedica je to fronte koja se iz smjera Alpa i Apeninskog poluotoka približava Hrvatskoj. Frontalni poremećaj premješta se sa sjevera prema Jadranu, a iza njega će jačati greben anticiklone.Upozorenje je izdano i za pomorce. "Poslijepodne i navečer ponegdje neverini, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana moguća nevera. Poslijepodne i navečer udari NE vjetra u jačanju na 35-45, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana do 65 čvorova, uz more ponegdje 4-5", javlja DHMZ.

Iz kategorije: Vijesti