Datum objave: 26. Kolovoz 2012

Vatrogasci se i dalje bore s požarom kod Dubrave

Diana Ferić
Diana Ferić

Požar koji je danas  poslijepodne izbio kod  Bilica i širio se preko zaseoka Mihaljević prema  Jurasima i Dubravi rasplamsala je jaka bura koja je večeras zapuhala. Vatrogasci se  teško bore s vatrom koja se približava i kućama. Na terenu je 75 gasitelja s 25 vozila, doznajemo u Operativnoj službi  Vatrogasne jedinice u Šibeniku. 

Objavljeno u19 sati: Svi su požari na šibenskom i drniškom području lokalizirani su osim onog koji gori na području Bilica i širi se prema naselju Jurasima, kako doznajemo od  vatrogasnog zapovjednika Šibensko - kninske županije Darka Dukića. Vatrogasci  uspjevaju zadržati vatrenu frontu kako se ne bi proširila na Jurase. Gori gusta borova šuma. Cesta koja vodi od Šibenika prema Dubravi je zatvorena. Vatra je prošla kroz zaselak Miljaljevići, neposredno pored kuća, ali ih, srećom,nije zahvatila. Uz vatrogasce taj požar gase i 2 kanadera te jedan airtraktor. Dim s tog požarišta prekrio je nekedjelova Šibenika po kojima je padao i pepel. Buduyći da je poslijepodne bio zatvoren dio autocesta od  na području Bilica promet se presumjerava na Jadransku magistralu.

Objavljeno u 16 sati:Nekoliko požara trenutno gori na šibenskom području. Posljednji je izbio u Jasenovu, ali za sada nema informacija o tomu je li ugroženo naselje. Gori i na području Bilica, a vatra se bliži autocesti. Vatrogasci su angažirani i na intervenciji u Radoniću. U operatvnoj službi javne vatrogasne postrojbe Šibenik primaju  stalno primaju  pozive terena. S obzirom na  jak vjetar  koji puše izbijanja novih požara moglo se i očekivati.  

Iz kategorije: Vijesti