Datum objave: 24. Kolovoz 2012

Franko Vidović:Neće biti zastoja u gradskom autobusnom prijevozu

Diana Ferić
Diana Ferić

"Nema govora o tomu da od ponedjeljka, zbog  blokade žiro računa šibenskog Autotransporta, neće prometovati autobusi na gradskim linijama. Građani zbog tih problema neće biti uskraćeni", kaže Franko Vidović, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika u vezi s najavama da "Autotransport" više ne može kupovati  niti benzin i da autobusi neće voziti.

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović te zamjenik gradonačelnika i saborski zastupnik Franko Vidović  sastali su se jučer s predstavnicima sindikata šibenskog Autotransporta. Sastanak su tražili radnici tog poduzeća zbog nagomilanih problema u poslovanju "Autotransporta"  i preznog duga zbog kojeg im je blokiran račun.
Čelni ljudi Grada su ih upoznali s naporima koji se, u suradnji s Ministarstvom financija,  poduzimaju na svim razinama oko rješavanja problema u kojima se našao ATP. Interes Grada Šibenika, naglasio je gradonačelnik Županović, kako je objavljeno na službenoj internetskoj stranici Grada Šibenika,  je očuvanje radnih  mjesta u ATP – u, ali uz uredno obavljanje gradskog prijevoza.
Predstavnici radnika su upoznati s modelom rješavanja nastale situacije u dogovoru sa zainteresiranim strateškim partnerom, ali i s dosadašnjim većinskim vlasnikom, te lokalnom samoupravom. Čelnici Grada ističu kako su predstavnici radnika iskazali zabrinutost zbog stanja u njihovom poduzeću, ali i zadovoljstvo aktivnostima Grada.

„Najvažnije je da se što prije postigne dogovor o konačnom rješenju kako negativne posljedice dosadašnje poslovne politike ne bi osjećali niti građani Šibenika, ali isto tako niti zaposlenici Autotransporta", priopćeno je na službenoj internetskoj stranici Grada Šibenika.

Iz kategorije: Vijesti