Datum objave: 24. Kolovoz 2012

Policija potvrdila:Zapalio aute zbog obračuna s ilegalnim taksistima

Diana Ferić
Diana Ferić

Policija je potvrdila sumnju da je namjerno izazvan požar na trima automobilima jučer u Golubiću kod Knina i to zbog ilegalnog taksiranja. U požaru je izgorio automobil 65 - godišnjaka iz Golubića dok se druga dva automobila koja su također bila meta napada, a u vlasništvu su gradskog vijećnika Jovana Reljana prošla gotovo neoštećena. 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su da je 32 - godišnjak iz Golubića, koji se također bavi prijevozom putnika,  iz svog motocikla u bocu izlio oko 3 decilitra benzina, s namjerom da zapali dva osobna automobila 63-godišnjaka te automobil oštećenog 65 - godišnjaka za koje tvrdi da se bave ilegalnim teksiranjem. Potom je dio benzina polio po suhoj travi i zapalio u neposrednoj blizini osobnih automobila 63-godišnjeg mještanina, a iza toga je otišao do osobnog automobila oštećenog i na isti način pokušao zapaliti vozilo. Nakon što je shvatio da tako ne može  zapaliti automobile  stavi je zapaljeni novinski papir  u jedno od vozila zbog čega je  ono u potpunosti izgorjelo. Ovom prilikom vozila 63-godišnjaka nisu oštećena.  Policija je 32-godišnjaka  osumnjičila za uništenje i oštećenje tuđe stvari na štetu 65-godišnjeg mještanina Golubića. 
 
         Protiv osumnjičenog će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Kninu kao i  optužni prijedlog Prekršajnom sudu, zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara. O ovom događaju će biti izviješten i nadležni Državni inspektorat, radi poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti. 

Ovaj slučaj potvrđuje ozbiljnost problema ilegalnog prijevoza putnika i taksiranja  na koji legalni takstisti u Kninu odavno upozoravaju i traže da mjerodavne službe to riješe. Prema nekim podatcima, U Kninu  ima oko 30 ilegalnih taksista.

 

Foto: arhiva

Iz kategorije: Vijesti