Datum objave: 22. Kolovoz 2012

Šibenčani traže skidanje suspenzije Hajduku, jer Grad postaje vjerovnik

Diana Ferić
Diana Ferić

Prijedlog HNK - a Šibenik da se  Hajduku privremeno ipak skine suspenzija koju su zaradili upravo zbog duga prema tom klubu i sam je Goran Pauk, šibensko - kninski župan i predsjednik HNK Šibenik ocijenio pomalo iznenađujućim za javnost. To je, kazao je Pauk, svojevrsno pružanje ruke pomirenja Splićanima kako bi mogli nastupiti u petak, ali i  realna želja da se  o dugovanje pokuša riješi u sklopu postupka pretvorbe HNK Šibenika koja je u toku. 

Do preokreta je došlo nakon što je postalo jasno da će Hajduk svoj dug prema Šibeniku mora uplatiti Poreznoj upravi na ime njezinih potraživanja od HNK Šibenik ,a ne izravno tom klubu."To što sada predlažemo treba sagledati vezano za postupak  pretvorbe Kluba. Budući da se Grad Šibenik već prije pozitivno očitovao o tomu da prihvati sve dugove HNK Šibenik i postane njegov vjerovnik to znači da HNK Šibenik ne bi više bio dužan državi odnosno Poreznoj upravi, a  Hajduk bi u tom slučaju bio dužan Gradu Šibeniku i ne bi treba taj dug uplatiti Poreznoj upravi. Porezna uprava je već uputila zahtjev Gradu Šibeniku da se službeno očituje o tome da je spreman preuzeti dugove HNK Šibenik s kojima bi ušao u dokapitalizaciju Kluba. Gledajući to zaista je nelogično da istodobno  Porezna uprava od  Hajduka  traži naplatu dijela duga koji je Grad Šibenik spreman preuzeti tako da vjerujem da će naš prijedlog biti pozitivno riješen.", objasnio je Pauk. 

Komentirajući  zahtjeve  trenera Gorana Tomića da se momčad pojača kazao je da razumije njegove želje, ali da sada prednost ima spašavanje kluba i da je u ovom uvjetima nemoguće dovoditi nove igrače i davati im sada nerealna obećanja. "Da nije postupka pretvorbe mi bismo odavno već bili otpisani.", priznao je Pauk.

Iz kategorije: Vijesti