Datum objave: 22. Kolovoz 2012

HUS traži deblokadu "Autotransporta"

Diana Ferić
Diana Ferić

Hrvatska udruga sindikata (HUS) od Vlade RH će tražiti da Porezna uprava, odnosno Ministratsvo financija ukine blokadu računa Autotransporta i da se poduzeće restrukturira. Na jednom od sastanaka prije nekoliko mjeseci predstavnici Vlade su kazali da će Autotransport biti restrukturiran i da će to biti ogledni primjer za sva druga poduzeća u teškoćama. Umjesto toga porezna je blokirala ATP dovodeći u pitanje 190 radnih mjesta. „Alarmirali smo Ministratsvo financija da se blokada ukine i da se ide u restrukturiranje, te da se ide u optis dugova, ponajvišđe zbog toga što su dugovi rezultat ratnih šteta.“, kazao je predsjednik HUS-a Ozren Matijašević., kako javlja Županijski radio Šibenik.

U HUS-u pozitivnim ocjenjuju Eurisovo preuzimanje TLM-ovih Valjaonica. "Tražit ćemo od Vlade RH i i njenih institucija da ubrzaju radnje za olakšavanje uvjeta za egzistiranje TLM-a.“, naglasio je Matijašević.

Obrušio se na Vladu Zorana Milanovića. " Premijer Zoran Milanović optimist je bez pokrića kada najavljuje bolju 2013. godinu. Unatoč trudu, sindikati nisu uspjeli pronaći niti jedan relevantan podatak koji bi ukazivao na promjene nabolje. Industrijska proizvodnja stagnirala je 5,5 posto, nezaposlenih je u srpnju 4 posto više nego lani, realni pad neto plaća iznosi 1,9 posto, raste vanjskotrgovinski deficit, a nelikvidnost doseže rekordne razine.", rekao je Matijašević.

Iz kategorije: Vijesti